Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Yenimahalle Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili bugün bir gazetede yayımlanan haberde “Milli Eğitim Bakanlığının çocukları dini tarikat ve cemaatlere teslim ettiği, yetkisiz kişilerin derse girdiği, bir sivil toplum kuruluşunun yönetim kurulu başkanı tarafından çocuklara ‘değerler eğitimi’ adı altında söyleşi gerçekleştirildiği, bu kuruluşun yönetim kurulu başkanının geçmiş dönemlerde okul aile birliği başkanlığını yürüttüğü, okulda velilerle dini içerikli etkinlikler düzenlendiği, okulun çökme riski bulunduğu, binanın altında su biriktiği, müfettişler tarafından hazırlanan raporun baskılar sebebiyle Ankara Valiliğine gönderilmediği, öğrencilerin risk altında olduğu” iddialarına yer verildiği belirtildi.

Fotoğraftaki kişi Anadolu İlim ve İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dilmen. Dilmen’in çocuklara ‘Değerler Eğitimi' adı altında ‘Adalet' dersi verdiği iddia edilmişti.
“DERSLERE GİRMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”
Söz konusu okulun 2014’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ahmedi Kudusi Ömer Erdoğan Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında imzalanan ve Yenimahalle Kaymakamlığınca onaylanan protokol çerçevesinde 20142015 eğitimöğretim yılında açıldığı kaydedilen açıklamada, okul binasının iki ayrı bağımsız bölümden oluştuğu, bir bölümünde imam hatip ortaokulu, diğer bölümde de Kur’an kursunun faaliyet gösterdiği bildirildi.
İddiaların gerçekleri yansıtmadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bölgedeki okul ihtiyacını karşılamak amacıyla yatırım programına alınan okul inşaatının devam ettiği, 20192020 eğitimöğretim yılında tamamlanmasının öngörüldüğü ve yeni okula Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulunun da taşınacağı, kadrolu öğretmenler dışında yetkisiz kişilerin derse girdiği iddiasının da doğru olmadığı, derslere kadrolu öğretmenlerin girdiği ve okulda öğretmen ihtiyacının bulunmadığı, haberde ismi geçen ve derslere girdiği iddia edilen kişinin, sosyal bir etkinlik sebebiyle okulda bulunduğu ve derslere girmesinin söz konusu olmadığı, okul binasının çürük olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı ve 2017 yılında görevlendirilen teknik ekibin binanın sağlam olduğu ve herhangi bir risk olmadığı yönünde rapor verdiği anlaşılmıştır.”
Açıklamada valilik tarafından habere konu iddialarla ilgili yeniden inceleme başlatıldığı bildirildi. AA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ankaradaimamhatipkrizivalilikyalandediveyenidenincelemebaslatti2653435/
AKP, ekonomik kriz yüzünden seçimi kaybettiğini itiraf etti!22 izlenme
Erdoğan isteyecek Denetleme Kurulu görevden alacak! Dikkat çeken teklifi CHP'li Gökhan Günaydın açıkladı19 izlenme
Erdoğan duyurmuştu: Sefalet zammının ardından iktidar emekliler için neler planlıyor?32 izlenme
Kendi harcamalarını unutup Paris'i eleştirdi: "Halkın parasını har vurup harman savuran müsrifler"33 izlenme
Ortaokulda öğrencilere maket mezar hazırlatıldı36 izlenme
AFAD: Bölgede 3 hafta içinde 10.000'den fazla deprem meydana geldi30 izlenme
Devleti AKP ilçe teşkilatına çevirdiler!108 izlenme
Devlet hastanesinde çalışan kadın doktordan şok iddia! 'Suriyelilere telefonla vatandaşlık veriliyor'318 izlenme
Gani Müjde’den kayyum Gürsel Tekin’e ağır tepki: "TEM kapalı ama utanmazlık caddesi açık"
İzmir'in Kurtuluş yıldönümünde tüyleri diken diken eden kutlama
Türkiye'ye gelecek olan ABD'li Blinken ile ilgili olay iddia: 'Filistinlilerin bir kısmını da siz alın' teklifinde bulunabilir
Murat Ülker, Türkiye'den kaçıyor mu?