Home
02 Mart 2024 ( 25 izlenme )
Reklamlar

Anayasa Mahkemesi Can Atalay dosyasında ikinci ihlale karar verdi

Anayasa Mahkemesi Can Atalay dosyasında ikinci ihlale karar verdi

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu (AYM), Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın dosyasını bugün ikinci kez görüşerek karara bağladı. yine hak ihlali.

Genel Kurul, Atalay'ın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Kararın oy çokluğuyla alındığı belirtildi.

25 Nisan 2022'de tutuklanan Can Atalay, yargılamanın durdurulmaması ve hakkındaki kararın ancak milletvekili seçildikten sonra verilmesi nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Atalay'ın avukatları, Anayasa'nın milletvekillerine dokunulmazlık sağlayan 83. maddesi uyarınca müvekkillerinin serbest bırakılması ve seçim sürecinin ardından hakkındaki davanın düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Nihat Hatipoğlu'nu çileden çıkaran soru! 'Çok bildiğini zannediyorsun. Senin ne haddine? Sen kimsin?' Türkiye'nin nüfusu belli oldu Talebi reddedilen Kayyum Gürsel Tekin, haberlere sinirlendi: "Bizim nezaketimizi, zarafetimizi zedelemeye kalkışmayın. Bu üçlüyle uğraşamazsınız!" AKP gözünü o koya dikti: 5'li çetenin Cengiz'i orayı aldı!