27 Eylül'de, Ermenistan'ın Azerbaycan'a ait mevzi ve sivil yerleşim yerlerine saldırması sonrası patlak veren gerilimin yankıları tüm dünyada sürerken, ABD'nin başkenti Washington D.C. ilginç görüntülere sahne oldu.
Ermeni sivil toplum örgütleri, Türkiye ve Azerbaycan'ı protesto ederken, bir grup Siyah Amerikalının, Atatürk büstünü olası saldırılara karşı koruması dikkat çekti.
ABD'li sanatçı Jeffrey L.Hall'ın tarafından yapılan Mustafa Kemal Atatürk'ün bronz heykeli, 2013 yılında, başkent Washington, D.C.'deki Sheridan Çemberinin çevresindeki Türkiye Büyükelçiliği Rezidansının önüne yerleştirildi. Bina, 1936'dan 1989'a kadar Türkiye'nin Washington, D.C.'deki Büyükelçilik binası olarak hizmet vermekteydi.

Heykel, Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözlerinin işlendiği yarım daire biçimli bir taş korkuluğun önünde duruyor. Heykelde Atatürk, 1930'ların tarzını yansıtan üç parçalı bir takım elbise, kravat, cep saati ve kanat uçlu ayakkabılarla tasvir ediliyor. Atatürk'ün sol elinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesini anlatan sembolik eseri 'Nutuk' bulunuyor. Sağ yakasının arkasından ise askeri bir madalya dikkat çekiyor.
Heykel, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıldönümü ve Atatürk'ün 75. ölüm yıldönümü anısına, 10 Kasım 2013 tarihinde, Amerika Atatürk Cemiyeti (ASA) tarafından açıldı. Enstalasyon, Türk kökenli Amerikalı mimar Nuray Anahtar tarafından yönetildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ermenilerinsaldirilarinakarsiataturkbustunukorudular1771092
Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatında işçiler isyan etti!42 izlenme
Binali Yıldırım'ın yakın arkadaşına milyon dolarlık 'Oruç Reis' ihalesi!133 izlenme
Bu da mı gol değil ! FETÖ'ye övgüler düzen İ.Melih Gökçek, neden halâ dışarıda geziyor ?8983 izlenme
Bir hekim şiddeti daha! "Boşuna öldürmüyorlar bu doktorları"51 izlenme
İki kez şikâyet etti, yine aynı karar çıktı!199 izlenme
‘Avradın boğazından çeyrekleri aldım, Erdoğan’ı hapiste görmeye gittim’ diyen vatandaş ‘Artık yeter! Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim’53 izlenme
Ukrayna'ya bağış konferansında AB'den 200 milyon euro ilave insani yardım sözü127 izlenme
Doğalgaz faturası yüksek gelenler dikkat!142 izlenme
Yunan medyasından dikkat çeken İmamoğlu, Erdoğan ve CHP analizi
Menzilci Altepkin'den hadsiz yorum: Sokakta sigara içen kadın ucuzdur
Paçavra Yeni Akit'e tepki yağdı! İşte insanlıktan nasibini almayanların Ferdi Zeyrek başlığı
Yeni İçişleri Bakanı Yerlikaya düğmeye bastı: Soylu'nun ekibine tasfiye