Türk Basın tarihinin en büyük ustalarından Bekir Coşkun, yüreği yurt, insan, hayvan ve doğa sevgisiyle dolu bir insandı. Cumhuriyet ve demokrasi sevdalısıydı. Milyonların gönlüne taht kuran usta yazar, 18 Ekim 2020 günü sonsuzluğa göç etti.
Vefa duygusuyla adı sokaklara, caddelere, parklara verilmeye başlandı. İzmir'de de Buca Belediyesi yapımı süren yeni bir parka efsane yazarın adını vermeyi kararlaştırdı. Ayrıca, Bekir Coşkun'un heykelinin dikileceği açıklandı. Karar, Aralık ayı meclis toplantısında oybirliğiyle alındı.
ALPAY ÖZALAN HEYKELE TEPKİ GÖSTERDİ
Belediye meclisinde tüm siyasi parti üyelerinin oybirliğiyle alınan karar takdir ve sevgiyle karşılanırken, AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın açıklaması şaşkınlık yarattı.
Sanatçıların atölyede Bekir Coşkun heykeli çalışmasının fotoğrafını paylaşan eski milli futbolcu olan Özalan, Twitter sayfasında şöyle yazdı: “En son ayı heykeli ve maskeli heykel ile gündeme gelen CHP'li Buca Belediyesi 2 metre yüksekliğinde Bekir Coşkun heykeli yaptırıyor. Adınızı ‘Cumhuriyet Heykel Partisi yapın da rahatlayın, halk ile alakanız yok ne de olsa.”

ADALET İLE İŞİNİZ YOK
Özalan'a ilk tepki CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'dan geldi. Arslan, Twitter mesajında şöyle karşılık verdi: Sayın Alpay Özalan, inşallah sana da sağlığında İzmir'de Metin Oktay gibi heykelinin dikilmesi nasip olur. Parti ismi önerisine gelince, sadece ‘Kalkınma Partisi' size yeter. Zaten ‘Adalet' ile işiniz yok.”
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplialpayozalandanhazintweet6182542/
Sinop'ta 'halksız' ÇED toplantısı... Protesto edenlere AKP'lilerden linç girişimi!280 izlenme
Erdoğan'ın yüzde 69 oy aldığı Adıyaman’da ekmeğe zam41 izlenme
Hangi ülkenin merkez bankası başkanı Türkiye’ye kaçtı? 100 milyar dolarlık kara para32 izlenme
Kabataş yalanını o türbanlı yazar üretti!534 izlenme
Üniversite öğrencisine otobüste korkunç taciz ! 'Karşımda oturma kalk, gözüm sana kayıyor !'301 izlenme
Kadıköy'de CHP'lilere bildiri gözaltısı!184 izlenme
Fransız asgari ücretli İstanbul’da 17 gece kalıyor, biz Paris'te 1 gece kalamıyoruz!101 izlenme
Cumhuriyet'in 100. yılında Saray'dan çok tartışılacak karar: 29 Ekim'de resepsiyon yok!38 izlenme