Almanya’ya bu yılın ilk dört ayında 14 bin 255 kaçak Türk geldi. Bunlar sınırlarda hemen iltica talebinde bulundu. Halen binlerce Türk’ün de yollarda olduğu belirtiliyor. Türk ya da Türk kökenlilerin bir çoğunun çeşitli yasa dışı örgütlerce getirildiği ve özellikle Güneydoğu kökenlilerin, bazı örgütlere 6 bin ile 15 bin Euro arasında para verip Almanya’ya geldiği belirtiliyor. Aynı dönemde ülkeye 36 bin Suriyeli ile 15 bin Afgan kaçak geldi.
SERT YASALAR TÜRK’E ENGEL
Gelen Türkler’den yüzde 8’inin ilticaları kabul edildi. Haziran ayından itibaren Almanya ve AB yasaları sertleştiriyor. Buna göre, iltica hakkı olmayan veya Türkiye’den geldiği belirlenenlerin tümü AB sınırlarının dışında durdurulacak ve ülkeye alınmayacak. Yasal değişikliklerin bazıları, üç gün sonra başlıyor ama AB sınırlarında kaçakların konulacağı kamplar henüz hazır değil.
HAZİRAN’DA ÖNLEMLER BAŞLIYOR
Haziran ayında, ortak veri tabanı büyük oranda hayata geçirilecek. Sınırlarda kontroller artarak devam edecek. İlticası reddedilenlerin ortadan kaybolmasının önlenmesi için, polisin yetkileri artırıldı
Önlemlerin sıkılaştığını bilenler, kaçak akınını mümkün olduğu kadar erkene çekmiş durumda. Geçmiş yıllarda, özellikle Türk kaçakların sayısı yaz aylarında artış gösteriyordu. 2023 ve 2024’te kış aylarında da büyük artışlar görülüyor. Kaçak Türk akınının bu yılın sonundan itibaren alınan önlemlerle düşmesi bekleniyor.
Sözcü
İlaç sektörünün devi konkordato ilan etti27 izlenme
Prof. Daron Acemoğlu'ndan 'ekonomik kriz' yorumu: "Diktatörlükler hiçbir zaman kendi başlarına gitmiyorlar"46 izlenme
Tuzla’da süreç sonlandı! CHP’li Bingöl’e mazbatası verildi34 izlenme
Kremlin: Moskova ve Ankara, Putin'in Türkiye ziyaretini planlıyor25 izlenme
Ekrem İmamoğlu tek tek saydı: Örgüt dediler örgüt çıkmadı, suç dediler suç çıkmadı25 izlenme
Mansur Yavaş’ın sözleri yeniden gündeme geldi: "Sokak köpekleri için sadece kısırlaştırmak yetmez"48 izlenme
'Gezicilerin başı kesilsin' diyen Erkan Tan: Kılıçdaroğlu cehenneme gidecek!552 izlenme
Somalı madenciyi tekmelemişti: Yerkel, işbaşı yapamıyor iddiası53 izlenme