Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya eyaleti hükümeti, Solingen anmasına katılacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na burada herhangi bir seçim konuşması yaptırmama kararı aldı.
Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs'ta düzenlenecek anmaya katılacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eyalet parlamentosunda yapılacak törende konuşma yapmaması kararı alındı.
Düsseldorf eyalet parlamentosunun Sosyal Demokrat ve Yeşiller milletvekillerinin Çavuşoğlu’nun parlamentoda konuşma yapmaması için görüştükleri ve mutabık kaldıkları belirtildi. Kuzey Ren Vestfalya eyalet parlamentosu İhtiyarlar Heyeti'nin bu yöndeki uzlaşmasının Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Parti grupları tarafından da onaylandığı ifade edildi.
Kuzey Ren Vestfalya RV eyaleti hükümetinin sözcüsü Christian Wiermer, Solingen saldırısının yıldönümü anmasının, "siyasi parti çekişmeleriyle" gölgelenemeyeceğini ifade ederek, 29 Mayıs 1993’teki saldırının "ne Almanya ne de Türkiye’deki seçim kampanyası için bir siyasi parti kavgasına dönüştürülemeyeceğini" söyledi.
KRV eyaletinin Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinden Başbakanı Armin Laschet, Solingen saldırısının kurbanı olan Genç ailesinin isteği üzerine Düsseldorf'taki eyalet parlamentosunda düzenlenecek anma etkinliğine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu davet etmişti.
Öte yandan, Solingen'de 29 Mayıs'ta düzenlenecek anma törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılacağı bildirildi.
"Babamla para konuşmam" demiş Seçil Erzan’ın kırık telefonuyla sözleri boşa düşmüştü: Buse Terim cephesinden yeni açıklama46 izlenme
SADAT'ın kurucusuna suç duyurularına rağmen 2 yıldır dava açılmadı!50 izlenme
'IMF ile gizlice anlaşılıyor'834 izlenme
İmamoğlu: Suç duyurusunda bulunacağım98 izlenme
AKP kartını göstererek isyan etti: “20 senedir AK Parti’ye veriyorum beni üç ayda CHP’li yaptılar”28 izlenme
Özgür Demirtaş asgari ücretin arkasındaki korkutan gerçeği açıkladı39 izlenme
Muharrem İnce, ekonomiyi nasıl düzelteceğini anlattı "Kandırmayacağım, kandırılmayacağım!"474 izlenme
Türkiye mahkum sayısında Avrupa lideri oldu31 izlenme
Camide AKP propagandası: İmamlardan skandal sözler!
Lübnanlı yetkililer duyurdu: Çağrı cihazlarının nasıl patlatıldığı ortaya çıktı!
Turizmde korkulan oldu: Rusya’dan rezervasyon iptalleri başladı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 4 Haziran'dan önce atanan tüm danışmanların görevine son verdi