Almanya'da çiftçiler, 8 Ocak Pazartesi günü federal hükümetin tarımsal motorin desteğini iptal etme, araç vergi muafiyetlerini kaldırma ve kamyon ücretleri ile karbon vergilerini artırma kararlarına karşı geniş çaplı bir protesto gösterisi düzenleyecek. Çiftçiler, kararların tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkilerine karşı tepki gösteriyor ve bu önemli konularda hükümetin aldığı kararları protesto ediyor.
Protesto gösterisinin, "ülkenin daha önce hiç görmediği kadar büyük" olması bekleniyor. Çiftçi birlikleri, nakliye sendikaları ve kamyon endüstrisi, ülke genelinde bir araya gelerek bu protesto gösterisine katılacak. Bu gösteri, çiftçilerin ve diğer ilgili sektörlerin federal hükümetin politikalarına karşı ciddi bir muhalefet sergilediği bir platform olacak.
Çiftçiler, ayrıca genel grev çağrıları yaparak federal Alman hükümetinin istifasını talep ediyor. Protesto gösterilerinin başarıya ulaşması durumunda, bu durumun sadece Almanya için değil, aynı zamanda Avrupa'nın genelinde bir dönüm noktası olabileceği vurgulanıyor.
Protesto öncesi çiftçilerin traktörleriyle yola çıktığı ve kilometrelerce uzunlukta kuyruklar oluşturduğu görüntüler yayınlandı. Bu durum, çiftçilerin ve diğer katılımcıların bu protesto gösterisine büyük bir katılım göstermeye hazırlandığını gösteriyor.
Gaziantep’ten Bolu’ya onlarca kamu ihalesini bakın kim topladı!59 izlenme
Ruslar tarafından Ukrayna’nın Harkov kentine düzenlenen saldırıda yaralılara müdahale eden ilk yardım ekipleri çatışmanın ortasında kaldı!75 izlenme
Danıştay Cumhurbaşkanlığı kararını iptal etti! İtiraz yolu kapandı17 izlenme
Binlerce Türk Almanya’ya kaçak giriş için bekliyor37 izlenme
Tarlada para etmedi, markette cep yaktı19 izlenme
Kınadıkları her şeyi Türkiye'ye yaşattılar! AKP 20 yıllık iktidarının sonunda milyonlarca kişiyi kuyruklara mahkum etti!35 izlenme
Alevilere yönelik çirkin saldırıya 'komik' ceza!51 izlenme
Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi durumunda yapacağı ilk eylemi paylaştı ve salonda bir alkış tufanı koptu.33 izlenme