Almanya’da, 2022 yılında büyük bir ekonomik sıçrama başlıyor ve tam istihdama ulaşıldı. Ülkede şu anda işsizlik yüzde 3 civarında. Bu 1960'lardaki ekonomik sıçramadan sonra bir ilk olurken, iş piyasasında yaklaşık 1.5 milyonluk bir açık var.
Çeşitli Alman birimlerinden gelen bilgilere göre, ülkede 230 bin yuva eğitmeni, 300 bin hemşire ve yaşlı hasta bakıcı açığı var. Alman Şehirler Birliği, bu konuda acil ihtiyaçları olduğunu duyurdu.
GARSON BULMAK DA ZOR
Gastronomi çalışanları ile ilgili çalışmalar yapan Dehoga Derneği, büyük açıktan şikayetçi olduklarını duyurdu. Ülkedeki restoranların yüzde 80'inde personel sıkıntısı bulunuyor.
Deneyimli bir garsonun aylığı bahşişlerle birlikte net 3000 Euro’yu aşıyor. Bunun brütü 4000’i geçiyor. Ayrıca bir su tesisatçısı bulabilmek için firmalar ortalama 171 gün işçi arıyor.
Hemen her alanda kalifiye eleman ihtiyacı olduğu vurgulanırken, önümüzdeki yıl ücretlerin daha artması ile bu sektörlerde ortalama brüt maaşlar 4000 Euro'yu bulacak.
TIR SÜRÜCÜSÜ BULUNAMIYOR
Sadece kalifiye elemanlar değil, hizmet sektöründe ve nakliye alanında da büyük eleman açıkları var. En çok arananlar ise dozer, kazıcıeskavatör ve TIR sürücüleri.
Freiburg Üniversitesi'nden Prof. Lars Feld, gelecek yılların çalışanlar için altın yıllar olacağını söyledi. İşçi ücretlerinin artmasının en önemli nedenlerinden biri, şirketlerin kalifiye eleman bulabilmek için daha yüksek ücretler vermeyi kabul etmesi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanya4bineuromaasla15milyonisciariyor6858394/
Özelleştirmeler rant kapısı oldu: 180,9 milyon dolarlık özelleştirmenin 179,1 milyon doları taşınmaz satışı27 izlenme
Vatandaşlar bir ayda 7 ton altın sattı!78 izlenme
Erdoğan'ı kızdıracak anket: Z kuşağı AKP'yi istemiyor!41 izlenme
'Çantamda bomba var' dedi, intihar etmek istedi, altından dram çıktı...68 izlenme
Yılbaşı zammı uçtu maaş eksiye düştü!51 izlenme
Erkan Baş’tan AKP'lileri sessizliğe gömen konuşma! 'Neymiş? Kadermiş. Lanet olsun böyle kadere! Bir tane patron çocuğu ölmez mi? Hep bize mi bu kader?'56 izlenme
SGK Uzmanı Özgür Erdursun: Emekli maaşlarına eşi benzeri görülmemiş bir zam yapılacak, amaç 'Vay be, haksızlık etmişim' dedirtmek33 izlenme
Atatürkçü sendikacıya hapis cezası86 izlenme
Kızılay'da bir skandal daha patlak verdi! "Yabancı ülkeler deprem sonrası Türkiye'ye yardım etmek için Kızılay'dan çadır satın aldı"
Bizden gizlenen salgın mı var? İngiliz turistlere kritik Türkiye uyarısı
Sorunu çok iyi tespit ettiler ama hiçbir tedbir almadılar
Süleyman Soylu'nun Ahmet Özer'e teşekkür mektubu ortaya çıktı