Türkiye’nin karbon gazı yayılımını azaltmak için yapılan çevre zirvesine, rekor ziyaretçi ile katılması Alman basınına da yansıdı. Ülkenin önde gelen Bild gazetesi, Trükiye’yi ‘abartı’ buldu. Gazete “Almanya, 270 kişi ile zirveye gitti. Türkiye 1862 kişilik heyetle geldi. Onu Nijerya 634 kişi ile izledi“ diye yazdı. Bild, “Alman delegasyonu, kendilerine ayrılan 172 metrekarelik ofis ve 150 metrekarelik Alman pavilyonunun maliyetini bile zor karşıladı” satırlarına yer verdi. Fiyatı 150 euro olan basit bir kahve makinesi için zirvede heyetlerden 1630 euro makine kirası alındı.

Bakü’de düzenlenen COP29 zirvesinde “Sıfır Atık” temalı Türkiye standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Pavilyonunda ziyaretçilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın girişimleriyle başlatılan Sıfır Atık Projesi anlatıldı.

Almanlar kahve makinesi götürdü.
Kahve barının kirası (profesyonel kahve makinesi, iki tam zamanlı barista, artı kahve ve süt) 31 bin euro idi. Bir fincan kahve 8 ile 10 euro’dan satıldı. Alman delegasyonu buna isyan etti ve içeri gizlice kendi kahve makinesini soktu.
Fuarda ofis tutan ve en büyük pavilyonlarından birini kiralayan Türkiye bu kalemlere ne ödedi bilinmiyor. Ancak Türk delegasyonunun günde bir kahve içtiği hesaba katılırsa, sadece kahve için bile günde 18 bin 620 euro, halkın cebinden çıktı. Zirve’de bir damacana su dahi 58 Euro’dan satıldı.

1 şişe damacana su 58 dolar olunca, insanlar otelde musluktan su doldurup zirveye taşıdı.
Sözcü
Özgür Özel'den Akın Gürlek soruşturmasına ilk tepki! Görevlerini tek tek sordu39 izlenme
AKP'li belediyenin torpilli işe alımları hakkında soruşturma başlatıldı!151 izlenme
Depremde yıkılmayan ünlü binayı yıkacaklar: Rezerv alan planında binaya yer verilmedi38 izlenme
Helâl olsun ! Yılbaşı tebliği dağıtan yobazları sorularıyla perişan etti !763 izlenme
Son haberler… Elektriğe zam gelecek mi?191 izlenme
Terör gazisine "asfalt" dayağı!110 izlenme
AKP’li eski Vekil'den Erdoğan’ı kızdıracak 'TÜSİAD' eleştirisi: "Türkiye nereye gidiyor?"27 izlenme
Muharrem İnce: 16 sene sonra ‘kıraathane açacağım’ diyor634 izlenme
Mansur Yavaş'tan ABB'deki müfettiş denetimlerine tepki: "Ne bulacaksınız ki? Yok. Biz para yemiyoruz. Haram yemiyoruz. Bulamazsınız!"
Tek ihtiyacımız Atatürk’ün formülü
Bursa'da acı olay: Bebeğine anne sütü götürürken canından oldu
Abdüllatif Şener’den ÖSO iddiası: Vatandaşlık verilecek, maaş bağlanacak!