Alman basını dünya medyasının yoğun ilgi gösterdiği Ayasofya kararına sayfalarında yer verdi.
Alman Die Welt gazetesi "Tüm bunlar Erdoğan'ın halihazırda ne kadar da sıkışmış olduğunu da gösteriyor" değerlendirmesinde bulunarak, "Ayasofya’dan sonra yedekte geriye kala kala Gezi Parkı’nın ortadan kaldırılması ve idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması kaldı" diye yazdı.
Gazetenin haberde yer verdiği değerlendirmeler şöyle:
"Tüm bunlar Erdoğan’ın halihazırda ne kadar da sıkışmış olduğunu da gösteriyor. Demokrasi, özgürlük ve refah gibi yıllar yılı AKP’nin başarısına katkı sağlamış olan büyük anlatılar büyük bir gümbürtüyle çöktü.
Erdoğan bunun yerine popülist kara gün akçelerini yiyor. Ayasofya’dan sonra yedekte geriye kala kala Gezi Parkı’nın ortadan kaldırılması ve idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması kaldı."
DW’nin aktardığı habere göre; Coburg’da yayımlanan Neue Presse gazetesi ise Erdoğan’ın artık seçmeni cezbedecek siyasi öneriler sunamadığı görüşünü savundu:
"Recep Tayyip Erdoğan kendini böyle bir siyasi çaresizlik eylemine mecbur hissettiğine göre çok derin bir sıkıntı içinde olmalı.
İstanbul'da Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi İslamcı ve milliyetçi seçmenlerini sevindiriyor olsa da sürekli popülerliğini kaybeden Cumhurbaşkanı açısından siyasi bir araç olarak kullanımı da sona ermiş oluyor.
İslamcılar zaten oy veriyor. Türkiye’deki genç seçmenlerin önemli bir grubunun ise Ayasofya umrunda değil, onlar istihdam alanlarının olmayışından endişeli.
Erdoğan her ne kadar yurt dışından gelecek eleştirileri şimdi kullanacak olsa da Ayasofya’nın dönüştürülmesi Erdoğan’ın aklına başka daha iyi bir fikir gelmediğini gösteriyor. Şimdi taraftarları önünde kutlama yapabilir ama şu hakikatten uzun süre kaçamayacak: Cumhurbaşkanı Türkleri artık siyasi önerilerle cezbedemiyor."
Ludwigshafen’da yayımlanan Rheinpfalz gazetesinde yer alan yorum ise şu şekilde:
"Erdoğan Türkiye’nin ulusal çıkarlarının yılmaz savaşçısı olarak sahneye çıkmak için yurt dışından gelen eleştiriyi kullanacak.
Ancak bu sırada Birleşmiş Milletler Kültür Örgütü UNESCO’ya kafa kafaya çarpışacak, Yunanistan ile çatışmayı kızıştıracak ve Türkiye’nin daha da Batı’dan uzaklaştığı şüphesini güçlendirecek.
Hepsinden önemlisi ise Ayasofya’nın dönüşümü Erdoğan’ın artık aklına başka daha iyi bir fikir gelmediğini gösteriyor."
AKP'li Başkandan şüpheli devir!131 izlenme
Dünyaca aranan suçlu Beşiktaş'ta müteahhitlik ofisi açmış45 izlenme
Feyzioğlu ile birlikte Anıtkabir'e giden 15 baro başkanı da eyleme katıldı!84 izlenme
Seçime günler kala kirli tezgâh!115 izlenme
İlaç krizinde korkutan boyut43 izlenme
İktidardan KYK kredisi savunması: "Bu bir faiz uygulaması değil"54 izlenme
Anadolu'nun en büyük şirketi satılıyor27 izlenme
ABB'den Osman Gökçek'in 'bardak ihalesi' iddialarına sert yanıt: "Hırsıza hırsız olduğunu unutturmayacağız!"27 izlenme
Akit yazarı AKP'lileri kaleme aldı: İşi gücü rant ve akçe olan karı-kız peşinde koşan asalaklar...
Akşener'den İstanbul Sözleşmesi hamlesi! Danıştay'a başvurdu!
Damat, 15 Temmuz'daki tiyatroyu farkında olmadan itiraf ediyor !
Seçil Erzan'ın el yazısı liste ortaya çıktı: Fatih Terim ve Fulya Terim'in karşısında bakın ne yazıyor?