Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenlemeye göre sarmalık kıyılmış tütünde ve fermente edilmiş diğer içeceklerde ÖTV artışı yapıldı.
Yayımlanan kararla, elma, armut ve bal şarabı gibi fermente edilmiş içeceklerde maktu ÖTV tutarı artırılmıştı. Kararla İçeriği 500 gramı geçmeyen ambalajlarda olan tütünlerde vergi oranı yüzde 55, asgari maktu vergi tutarı 0,0921 ve maktu vergi tutarı 0,8370 oldu.
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bir içki grubuna zam geldiğini duyurdu.
Buna göre aynı şirkete ait iki ürüne 5 lira zam yapıldı. Aybaş, "Şarap ve şarap bazlı içeceklere ÖTV zammı 14,4 Şhot ürünlere 5 TL zam geçişi oldu. Tütün içinde ÖTV oranı % 40 dan % 55 e yükseldi zamlar duracak gibi değil" dedi.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü açık açık itiraf etti: "Ben bile torpil yaptırıyorum"55 izlenme
Gençler ülkeden kaçıyor167 izlenme
Kriz 48 yıllık holdingi yuttu40 izlenme
Vakıflara yeni gelir kapısı!115 izlenme
Alanya açıklarında meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin yarattığı panik anları kamerada: Bir anda sokağa kendilerini attılar121 izlenme
İmamoğlu'nun 'ahmak davası' cezası onandı: CHP'den art arda tepkiler27 izlenme
Belediyeler el değiştirdi bütçe fazla verdi!55 izlenme
Uyuşturucu kullandığı görüntüleri sosyal medyaya yansımıştı: Kürşat Ayvatoğlu gözaltına alındı!123 izlenme