Plastik poşette marketlerin ödeyeceği geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş olarak belirlendi. Tüketiciler marketlerde plastik poşete 25 kuruş ödemeye devam edecek.
Cumhurbaşkanlığı'nın bazı ürünlerden tahsil edilecek geri kazanım katılım payı tutarlarını yeniden belirleyen kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Karar eki listeye göre, 2023 yılı içinde adet başına; binek araç lastiklerinden 6 TL, cinsine göre araç akülerinden 15, 60 ve 150 kuruş/kg, pil ve şarjlı pillerden 6, 9.5, 15 ve 32 TL/Kg, otomotiv pilleri ve lityum içeren araç bataryalarından 46 TL/Kg, madeni yağdan 150 kuruş/Kg, bitkisel yağdan 32 kuruş/Kg, televizyon ve monitör gibi elektronik eşya, telekomünikasyon ekipmanları, küçük ev aletlerinden 60 kuruş/Kg, buzdolabı ve iklimlendirme cihazları hariç olmak üzere beyaz eşyalardan 80 kuruş/Kg, buzdolabı ve iklimlendirme cihazlarından 95 kuruş/Kg ve ilaçlardan 3.2 kuruş/kutu veya şişe geri kazanım katılım payı tutarı alınacak.
Liste ile, plastik, metal, cam ve kağıtkarton ağırlıklı kompozit içecek ambalajları ile ahşap ambalajlardan alınacak geri kazanım katılım payı tutarları da belirlendi.
halktv.com.tr
1000'den fazla doktor bakın neden atanmıyor?367 izlenme
MHP kanadından yeni Sinan Ateş açıklaması177 izlenme
Altaylı'dan Kılıçdaroğlu'nun Deniz Göktaş ile görüştürülmesine tepki: "Artık iktidarın üst düzey bir mensubudur"62 izlenme
AKP'nin kalesinde ekmeğe yüzde 44 zam50 izlenme
Mesut Yar, kanalı Habertürk'e operasyonu canlı yayında öğrendi33 izlenme
Kılıçdaroğlu’na saldırıda ‘Yakın o evi’ diye bağıran kadın gözaltında!511 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği isme suikast girişimi: "Fark etmez onlara da sıkarız!"70 izlenme
İmamoğlu'nun 'İBB’den para aktarıldı' dediği dizi belli oldu!183 izlenme
Osmangazi Köprüsü’nde 3.3 milyarlık vurgun iddiası!
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin açıklama: "Asılsız iddialar hakkında suç duyurusunda bulunduk"
TRT'de tepki çeken yayın! Bir tarafta can pazarı, diğer tarafta AKP kongresinde türkü sesleri!
Özgür Özel Muğla'dan Erdoğan'a seslendi! "Bir tek şey istiyoruz: Erken seçim"