Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de kayıt altında bulunan sığınmacı sayısını 2 milyon 920 bin olarak açıklayan Ali Yerlikaya, yeni planını açıkladı. Yerlikaya'nın "Öncü Göçmen" adını verdiği proje ile Suriyelileri geri göndermeyi hedefliyor.
Ali Yerlikaya, sayıları kamuoyunda tartışma yaratan Suriyelileri gönderme planı duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Derhal yapın" dediğini söyledi.
Kabinede Erdoğan'ın talimatıyla uygulamaya alınan "Öncü Göçmen" projesinin ayrıntılarını TGRT yayının katılan Yerlikaya açıkladı.
Yerlikaya'nın açıklamasına göre aileden belirlenecek bir kişiye 1 Temmuz'dan itibaren 3 kez çıkışgiriş yapma izni verilecek. Uygulama ile ailenin dönüşünden önce birinin gidip hazırlık yapması amaçlanıyor.
Kabinedeki konuşmayı aktaran Yerlikaya, şunları söyledi:
"Aile gitmeden önce gidip birisi hazırlık yapsın. Memur tayin olduğunda bile gider, lojman yoksa bir yer kiralar, hazırlıklarını yapar, kamyonu yükleyip götürür. Cumhurbaşkanımız 'Derhal bunu yapın' dedi. 'Öncü göçmen' diyoruz biz buna.
Aileden aile reisi, gidemeyecekse ailenin belirlediği bir kişinin; 1 Temmuz'dan itibaren, Kilis'teki Çobanbey ya da Hatay'daki Zeytindalı kapımızdan çıkışgiriş yapmalarına 3 kez müsaade edeceğiz. Çıkacak, gelecek. Web adresimizden müracaat edecek, biz ona bir belge vereceğiz: Karşı tarafa çıkışgiriş belgesi.
Kapıdan çıkarken en son bir parmak izi kontrolü yapılıyor, kimliği elinden alınıyor, 'Yolun açık olsun' diyoruz. Bu yapılırken BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin orada ofisi var. Tüm süreçleri biz yaptıktan sonra 'Gönüllü Dönüş Formu' var.
Kamera karşısında, kendi dilinde 'Gönüllüyüm, buraya gidiyorum' diyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği vs. bunların önünde mülakata alınıyor. '3. göz' diyoruz biz buna. 3. göz 'Gerçekten gönüllü mü gidiyorsun?' diye soruyor.
CHP'li isim paylaştı: "Yıllık 552 milyona helikopter kiralandı"23 izlenme
Kilit isim milyarlık madenini satışa çıkarttı15 izlenme
Türk maden devi iflasın pençesinde28 izlenme
İhraç edilen teğmenlerin avukatı Serdar Öztürk: “MSB hiç devlet adabına uymayan bir iş yaparak, kararı muhattaplarıyla paylaşmadan basınla paylaştı. Bu, bugüne kadar yapılan bir uygulama değil”39 izlenme
İsrail'in çöpünü biz alıyoruz! İlk 3 ayda 273 bin 988 ton çöp satın aldık28 izlenme
Gözler çarşamba günkü Kabine toplantısında! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor34 izlenme
Bir AKP klasiği! 1 personeli 7 yöneticisi olan şirkette Yönetim Kurulu'na bir yılda yüz binlerce lira ödendi!50 izlenme
Somali cumhurbaşkanının oğlu ezip öldürmüştü: Kuryenin ezildikten sonraki görüntüleri ortaya çıktı59 izlenme
Eski Başbakan'dan çok konuşulacak çıkış! "İktidar darbecilerle kol kola"
Kızılay'dan 'Kandan HIV bulaştı' iddiasına yanıt
Yurttaş enkaz altındayken biber gazı ihalesi düzenlemişler!
İmamoğlu: "Milletin oy verdiği insan, insan ayırt edemez. Bu anlayışın bir an önce bu memleketin başından ve ruhundan defolup gitmesi lazım"