2017’de Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanan Ali Erbaş’ın sekiz yıllık görev süresinin dolmasının ardından yerine İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Diyanet İşleri Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Arpaguş getirildi.

1967’de Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde dünyaya gelen Safi Arpaguş, ilahiyat alanında uzmanlaşmış bir akademisyen ve tasavvuf araştırmacısıdır. Eğitim hayatına İmam Hatip Lisesi’nde başlayan Arpaguş, 1985’te buradan, 1990’da ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1992’de araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine adım atan Arpaguş, 1994’te “Aziz Mahmud Hüdâyî’nin Nasâyıh ve Mevâiz” başlıklı yüksek lisans tezini, 2001’de ise “Mevlânâ’nın Dîni Anlatım Metodu” üzerine hazırladığı doktora çalışmasını tamamladı.
2008 yılında doçent, 2014’te profesör unvanını aldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde uzun yıllar görev yapan Arpaguş, 20112021 arasında fakülte dekan yardımcılığı görevini yürüttü. Arpaguş, 2021’den bu yana İstanbul Müftüsü olarak görev yapıyordu.
Sözcü
CHP'den AKP'nin 1 Nisan videosuna bomba yanıt! 'Şaka olsa 1 Nisan'da yayımlardık'138 izlenme
İBB davasında savcının grafiğiyle gerçek rakamlar arasındaki devasa fark14 izlenme
İmamoğlu'ndan “Erdoğan yazdı Gürlek yapımcı” çıkışı15 izlenme
Medipol Üniversitesi'nde çekilen görüntülere tepki: "Burası Afganistan mı?"50 izlenme
Yasak tanımadılar: Depremzedeler Malatya'da "Sessiz Yürüyüş" yaptı27 izlenme
AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, bütçeyi denkleştirmek için arsaları satışa çıkardı!36 izlenme
YÖK barınma sorununun nihayet farkına vardı36 izlenme
Prof. Ersan Şen ile yandaş Cem Küçük arasında çok sert ekonomi tartışması!82 izlenme
AKP ne söylediyse olmadı! Hayaller 1,97 Gerçekler 5,30!
Suriyeli sahte rehberden İstanbul'da skandal Atatürk tanıtımı! 'Mustafa Kemal Atatürk tamamı altın olan hamamda özellikle süt banyosu yapıyormuş'
İzmir’deki çirkin duvar yazısıyla ilgili AKP’den tepki!
Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık hakkında flaş karar