Madımak Katliamı'nın faillerinden biri olarak tutuklanan ve ölüm cezasına çarptırılan, ardından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Ahmet Turan Kılıç’ın cezası geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilerek kaldırılmıştı. Alevi örgütleri Sivas katliamcının affedilmesine tepki göstermek için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi önünde bir araya geldil.
PİRHA'nın haberine göre, Alevi Bektaşi Federasyonu ve bileşenleri ve çok sayıda demokrasi güçlerinden oluşan kitle, Sivas Katliamı hükümlüsü Ahmet Turan Kılıç’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilerek serbest bırakılmasını bugün Adalet Bakanlığı önünde protesto edecekti. Fakat Ankara Valiliğinin yasaklaması nedeniyle polis Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez önünde toplanan kitlenin yürümesini engelleyerek derneğin etrafını ablukaya aldı.
Adalet Bakanlığı önünde açıklama yapılmasına polisin izin vermemesi üzerine açıklama PSKAD Genel Merkezi önünde yapıldı.

“KATLİAM TARİHTE KARA BİR LEKEDİR”
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Onur Şahin’in okuduğu açıklama, “Sivas Katliamı insanlık tarihine kara bir leke olarak yazıldı. Katliamı azmettirenler ve yapanlar insanlığın ortak vicdanında ve adaletin tapınağında çoktan mahkum oldular” diye başladı ve “Bizler bu acının bütün yükünü sırtlar, ağırlığına omuz verir ve ebedi yasını tutarız” şeklinde devam etti.
PSAKD Genel Sekreteri Onur Şahin “Adaletin terazisini insanlığın onurunu koruma ve haktan gayrı taraf olmama yönünde kullanmayı vicdani bir yükümlülük olarak biliriz ve bundan da zerre kadar şaşmayız. Belirtmek isteriz ki 27 yıldır devam etmekte olan yargılama süreci Sivas Katliamı’nın mesuliyetini yananlara yıkma ve katilleri mağdur gösterme yönündeki algı yaratma çabalarının ötesine geçmiyor” dedi.

“27 YILLIK MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
Haksızlık, adaletsizlik ve hukuksuzluğa sitem eden Şahin, “Bilinmelidir ki 27 yıldır sürdürdüğümüz adalet mücadelesini, alınan bu af kararı geri alınıncaya kadar aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Sivas Katliamı’nı unutmayacağız. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı unutmayacağız. Adalet tecelli edinceye kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Ne yakanları ne de aklayanları affedeceğiz” diye konuştu.
Basın açıklamasına Pir Sultan Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Demokratik Alevi Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Halkların Demokratik Kongresi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Ankara Tabipler Odası, DEDEF – Dersim Dernekleri Federasyonu, Demokratik Haklar Federasyonu, Devrimci 78’liler Federasyonu, DEV MadenSen, EğitimSen, Emek Partisi, Halkevleri, İnsan Hakları Derneği, Türk Tabipler Birliği, Türkiye İşçi Partisi, Sağlık Emekçileri Sendikası ve TMMOB destek veriyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/alevilerdenerdoganinaffinatepkih26973.html
Vali tepki çeken karara onay verdi!11 izlenme
MHP eski genel başkan yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, Sinan Ateş'i anlattı: "Sağcısı solcusu herkesin yüreği yandı, MHP sessiz!"54 izlenme
Türkiye şehitlerine ağlarken, AKP'liler zılgıt çekip böyle eğlendiler !1064 izlenme
Özgür Özel, ifşa ettiği avukatın 'tutuklanmama nedeni'ni açıkladı15 izlenme
AKP’li belediye kaldırdığı Atatürk heykelini yerine koymadı!113 izlenme
Büyük skandal! AKP’li belediyeye teslim edilen patates, soğanları vatandaşa tarikatçılar dağıttı!127 izlenme
Millet İttifakı'ndan Cumhur İttifakı'na büyük şok: Solladılar!40 izlenme
"Ersin Düzen’in keyfi yerinde, iyi para kazanıyor"121 izlenme
80 yılda yapıldı 21 yılda satıldı
Yüz maskeleriyle ilgili mide bulandıran araştırma: Covid-19’a adeta davetiye çıkarıyoruz
İran saldırısının ardından Kudüs'ten ilk görüntüler
Kanal İstanbul hangi ülkeye satılacak? Montrö'yü beğenmeyen iktidarın bulduğu son çare ortaya çıktı