İsmail Saymaz, Çorum’un Osmancık ilçesinde Alevilerin zamanında türbe ve aşevi olarak kullandıkları Koyun Baba Türbesi’nin mescide çevrildiğini, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nin ise kendilerine devredilmesi için başvurdukları mahkeme sürecini kaleme aldı.
“Aleviler yürütmenin durdurulması için Çorum İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Dava dilekçesine göre 6 bin Alevinin yaşadığı Osmancık'ta 26'ya yakın cami, onlarca mescit ve Kuran kursu bulunurken, tek bir cemevi yoktu” diyen Saymaz, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan savunmada aş evinin uzun yıllardır mescit olarak kullanıldığı ileri sürülerek, “Koyun Baba belli bir mezhebe veya meşrebe değil, millete mal olmuş bir zattır” denildiğini aktardı.
Çorum İdare Mahkemes’nin davayı 31 Mart 2016'da reddettiğini belirten Saymaz, “Aleviler Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyor” dedi.
Alevi dedesi Nurettin Aksoy’un ibadet edip kurban kestikleri aş evine sokulmadıklarını belirterek “Türbe herkese açık olsun. Alevi de Sunni de ziyaret etsin. Ancak cemevimiz geri verilsin” dediğini aktaran Saymaz yazısında şunları kaydetti:.
“Türkiye, laik bir devlet olacaksa, milyonlarca Alevi yurttaşın inancını resmen tanımalı, cemevlerini ibadethane olarak kabul etmeli ve zorunlu din dersini sonlandırmalı. Milyonlarca yurttaşın inanç ve ibadetini ‘kültürel faaliyet' diye yok sayıp inkar etmenin sonu, din devletine dönüşmektir. Devlet, mezhep temelli bir ayrılıkçılığı kendi eliyle kışkırtıp büyütüyor. Bu bir samimiyet sınavı… Koyun Baba'yı asıl sahibine vererek başlamalıdır, laik devlet.”
https://www.krttv.com.tr/gundem/alevileraymyegitmeyehazirlaniyorh84506.html
Gaziye protez eziyeti! SGK 'ödenek yok' diyor40 izlenme
Vali Yerlikaya'nın varaklı makam odasına milyonluk tadilat!225 izlenme
Birlikte kaçan mahkum ve görevlinin kaldığı motel odası artık popüler37 izlenme
Mansur Yavaş: "Bu ülkede Gökçek ve ailesinin tümü yargılanmadan hapse girmeden, yaptıklarının hesabı sorulmadan asla adaletten bahsedilemez"15 izlenme
Efes grubundan indirim kararı24 izlenme
MHP'li başkandan eylem yapan gençlere akıl almaz tehdit!18 izlenme
MHP'li ismin yargılandığı davada baskıya direnen hakime sürgün gibi atama8 izlenme
Magnezyumun Beyne Faydaları Neler?28 izlenme
Ahmet Özer kararı hatırlatıldı: Resul Emrah Şahan için tahliye talebi
Erk Acarer AKP’deki iç savaşa dikkat çekti! "Tepişen yandaş filler kendi trollerini eziyor"
Geriye dönük zamları ödenmeyen AKP’li Altındağ Belediyesi önünde işçilerden eylem
MHP, AKP’den devralmıştı, uçan kuşa borcu var!