Cumhuriyet Caddesi’ndeki partisinin il binasının açılışına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İl Başkanı Ünlem Üstel, ilçe başkanları, partililer ve kalabalık bir grup karşıladı. Yalova’yı yakından tanıdığını belirten Akşener, kentin yengesi olduğunu dile getirdi. Kayınvalidesinin Termal Gökçedereli olduğunu kaydeden Akşener, “Çok iyi bir yengeyim. 37 yıldır kayınvalidemle oturuyorum. Bu arada babaannemizle de 12 yıl kaldım. Yani çift kayınvalideliyim” dedi.
Akşener, Yalova´nın 16 yıldır bir kimlik arayışı içerisinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Yalova´nın yengesi olan bir kişi olarak gençliğimizin Yalova’sı ile şimdinin Yalova’sını size sormak isterim. Yalova bir sanayi kenti mi, tarım kenti mi, yoksa turizm kenti midir? Bunların tamamı mıdır ya da hiçbiri midir? Verilen cevap, hiçbiridir. Ben hep merak etmişimdir. Bu 16 senede Yalova´ya kafasını çevirenler, acaba Atatürk Yalova için, `Benim şehrim´ dediği için mi böyle oldu. Bunu da kocaman bir soru olarak sizlerin vicdanına bırakıyorum. Yalova şu anda bir göç kenti. Yalova şu anda tarımı iflas etmiş bir kent. Yalova şu anda geçmişin sanayi şehri olmaktan hızla çıkan bir kent. Kötü yapılaşma, programsız yapılaşma Yalova´yı bir turizm şehri olmaktan da çıkardı.”
Zeytin Dalı Harekâtı´nı da değerlendiren Akşener, “Suriye´de yapılan Afrin harekâtı bir zorunluluktur. Menbiç ve Fırat´ın doğusu da temizlenmelidir ama tekrar söylüyoruz: O şanlı, o kahraman Mehmetçik, sizin rezil rüsva ettiğiniz dış politikada, yerden kaldırıp canı pahasına tekrar ayağa kaldırıyor. Şimdi hiç yoktan bir ÖSO kavgası çıkardı. Afrin´le ilgili olarak ne burası, koca Yalova´yı tek tek gezelim, tek bir kişi demez ki niçin yapılıyor? Elbette yapılacak ama bu yapılma zorunluluğuna getiren sensin” diye konuştu.
Akşener, kendisine yönelik birçok engellemeler yapıldığını da belirterek, “Partimiz için ‘Kurdurtmayacağız’ dediler, kurduk. Şimdi deniliyor ki ‘Seçime sokmayacağız’. Bütün şekil, şartlarını yerine getiriyoruz. Gücünüz varsa, yüreğiniz varsa oynayın bakalım YSK´yla da ne oluyormuş. Açık net bir şey söylüyorum. Sayın Erdoğan her seferinde kefen muhabbetti yapar; ben kefen muhabbeti yapmıyorum. Allah şahittir. Ant olsun, şart olsun ki kellem şuradadır. İlk tekmeyi ben atıyorum. Hadi yüreğin yetiyorsa sokma da seni göreyim. Hadi yüreğin yetiyorsa seçime sokma da göreyim. 1 Nisan´da olağanüstü kongremizi yapacağız. Şimdi müracaat ettik Arena´ya. O günün boş olduğunu biliyorum. Buradan ilan ediyorum huzurlarınızda. Hangi bahaneyi uyduracaksınız, göreceğim. Bulsunlar, bulsunlar. Biz zorlandıkça çare üretmeyi öğrendik. Hadi bulsunlar. Türkiye bizim” dedi.
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, konuşmasının ardından partisinin il binasının açılış kurdelesini kesti. Parti binasında İl Başkanı Ünlem Üstel ve partililerle de görüşen Akşener, daha sonra Yalova´dan ayrıldı.
DHA
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akseneryureginyetiyorsasecimesokmadagoreyim2201036/
Bu pazar genel seçim olsa hangi parti kazanır? Bir ay içinde erime farka dönüştü49 izlenme
Saray'a 50 metre boyunda 'megayat' gemicik!274 izlenme
AKP'li vekiller yasaya aykırı şekilde oy kullanırken yakalandı !904 izlenme
3600 geldi şef imamların keyfi kaçtı!63 izlenme
'Akşener'in açıklaması Saray'a müjde oldu' diyen Altaylı: 'AKP'nin tüm anketlerinde İmamoğlu önde'52 izlenme
İzmir'de, Türkiye'ye sığınan 5 Suriyeli 2 Türk vatandaşını önce darp etti sonra bıçakladı!84 izlenme
'Tayyipçiyim' diyen emekli isyan etti: 'Bir daha oy verirsem şerefsizim! AKP’ye oy için geleni kovarım'48 izlenme
Meral Akşener'i tehdit edenler yakalandı!521 izlenme
Elektrikleri kesilen ailenin 2 yaşındaki çocuğu soğuktan öldü!
Seçime dair dikkat çeken gelişme: "İkinci tura kadar 18 yaşına gireceklerin sayısı belli oldu"
Hâkim gerek görmedi savcı itiraz etti! Bolu Belediyesi soruşturmasında serbest bırakılan 3 kişi tutuklandı
İstanbul Havalimanı'ndan çok konuşulacak görüntüler: Gümrükten ürün çıkarıp satan 4 personel yakalandı