Seçimler için Avustralya’nın Sidney kentine gönderilen açılmamış haldeki milletvekili seçimi oy pusulalarından birinin, Yüksek Seçim Kurulunun genelgeleri gereği incelenerek teslim alınırken, AKP’nin adına tercih yapılmış, mühür basılmış halde olduğu tespit edildi.
Olayla ilgili tutanak tutulmasının ardından hazır bulunan siyasi parti temsilcileri, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulması için Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Talebi inceleyen Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, oy birliğiyle konunun araştırılmasını ve kusurlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.
OY VERME İŞLEMİ 29 NİSAN'DA BAŞLAMIŞTI
Oy verme işleminden önce Sidney Başkonsolosluğu bir açıklama yaparak oy kullanabilmek için gerekli belgeler ve detayları seçmen ile paylaşmıştı. Sidney Başkonsolosluğu'nda 29 Nisan'da başlayan oy verme işlemi 7 Mayıs 2023'te sona erecek.
Sidney Başkonsolosluğu'nda oy verebilmek için Sidney Başkonsolosluğu'ndan randevu almaya gerek olmazken, T.C. kimlik kartı, pasaport, aile cüzdanı ya da Sürücü Belgesi gibi belgelerin ibrazı isteniyor.
1.2 MİLYON SEÇMEN OY KULLANDI
Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) edinilen bilgiye göre, gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerde 27 Nisan'da başlayan oy verme işlemi kapsamında yurt dışında 1 milyon 139 bin 556, gümrüklerde ise 87 bin 674 seçmen oy kullandı.
Sözcü
Bakanlıktan 'Narin' adımı: İtirafçı Nevzat Bahtiyar için harekete geçiliyor23 izlenme
MSB: Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir asker şehit oldu34 izlenme
Filistin’e ihracat %508 arttı21 izlenme
Afganistan'da kadına dayak "kemik kırılmadığı sürece" serbest bırakıldı11 izlenme
Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ek MTV açıklaması46 izlenme
Erdoğan'a yakın iş insanı fena patladı! "Hem bizi batıracak hem kendisi seçimi kaybedecek"67 izlenme
Vincent Aboubakar Beşiktaş'a transfer oldu!27 izlenme
Reuters’tan Türkiye iddiası! "F-35 programına tekrar katılmak için ABD'li hukuk firmasına 1,5 milyon dolar ödeyecek"37 izlenme
Osman Kavala'nın tutukluğunun devamına karar verildi
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü'nden büyük skandal! Naci İnci, öğrenci ve öğretim üyelerinin bilgilerini danışmanlık şirketine satmış
Türkiye’ye gelen Rus turist sayısında büyük düşüş!
CHP’li Yavuzyılmaz AKP’den dev kampanya diyerek duyurdu: AKP döneminde İBB araba fiyatına helikopter satmış!