KırkaSeyitgaziAfyonkarahisar karayolunda 2010 yılından bu yana meydana gelen toplam 1472 trafik kazasında 51 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 258 kişi yaralandı.
Kurban Bayramı öncesi Çatören mevkisinde meydana gelen son kazada 1 kişinin ölmesi üzerine CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bölgeye giderek incelemelerde bulundu.
Utku Çakırözer, incelemelerinin ardından şu açıklamayı yaptı:
"İşte ‘SeyitgaziKırkaAfyon yolunu yapıyoruz’ dedikleri şantiye alanı. Şantiye alanında iki tane kamyon, bir tane kepçe var. Şu anda mesai saatleri içindeyiz. ‘Çalışıyoruz’ dediler, çalışmalarını istiyoruz. Buradan Kırka’ya kadar oradan Seyitgazi’ye kadar yol yapılacak ama iki kamyon bir kepçeyle bu yolun yapılması 2030 yıl sürecek. O yüzden bir an önce buraya gerçekten milleti kandırmayacaklarsa o şantiye o şirket gelsin, kamyonlarınıaraçlarını getirsin. Böyle şantiye olmaz. Şantiye yaptık diye seçimden 3 hafta önce burada açılış yaptılar. Şimdi ortada kimse yok. Eğer samimiyet varsa Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz. Kim ise müteahhidi gelsin araçlarını bu şantiyeye getirsin, burayı yapsınlar. Yapmayacaklarsa da Eskişehirliye yalan söylemesinler. Biz bu yolun yapılmasını istiyoruz. Üzerimize düşen bir şey varsa tabii ki hazırız. Ama gördüğünüz gibi araçlar duruyor. Öyle bir düzlük yapılmış ortada başka bir şeyde yok."
Yerel seçimlere bir ay kala AKP Milletvekili Fatih Dönmez ve beraberindeki heyet, Karayolları 4. Bölge Müdürü ile yolu yapacağı ileri sürülen firma yetkilileriyle Seyitgazi’nin Kırka Mahallesi’nde açıklama yaparak, “Şantiye kurulum çalışmaları başladı. İnşallah en kısa süre içerisinde bu yol çalışmasını bitireceğiz. Muhalefet bunu maalesef zaman zaman kötüye kullanıyor. Ama onlara da buradan bir davette bulunmak istiyorum, gelsinler çalışmayı yerinde görsünler" açıklaması yapmıştı.
Gerçek Gündem
Yangınlarla ilgili açıklamaları tepki çeken bakana yanıt: "Vatandaşa küstahlık yapmayı bırak da cevap ver"21 izlenme
‘Böbreğimi satmak istiyorum, borcum çok isteyen olursa haber verir misiniz?’37 izlenme
Volkan Konak o an kalp krizi mi geçiyordu? Son görüntüleri paylaşıldı53 izlenme
Caferağa Deprem Toplanma Alanı konut imarına açıldı! "Bu akıl almaz karardan dönün"11 izlenme
Tosuncuk’un avukatları konuştu: Şikâyetçi sayısı 3 bini geçti, bu sayı artabilir39 izlenme
Bülent Arınç yola çıktığı arkadaşlarını yerden yere vurdu: "Herkes dindarlardan kaçıyor, millet müslümanlığı bıraktı"14 izlenme
Demokrat Partili Cemal Enginyurt'un koruması tutuklandı34 izlenme
Emekli ikramiyesi Meclis'te kabul edildi27 izlenme
AKP’nin emekli planının detayları sızdı: Emekliler buna çok kızacak!
Esra Elönü'den Bülent Arınç'a sert yanıt: Konuşan maklube tepsisi!
Sağlık Bakanı F.Koca'nın sahibi olduğu hastanede çalışan doktor 'Tahmini vaka sayısında 145 binlerdeyiz !'
AKP’li belediye başkanı fuhuş operasyonunda tutuklandı