Baykal, "bugün estirilmeye çalışılan ve adeta gözümüze sokulmaya çalışılan 'Özgürlüğünüzü Tayyip Erdoğan’a ve Ak Parti’ye borçlusunuz!' havası dünle tezat duruyor haberiniz olsun" dedi.
Baykal, bugünkü yazısında şunları söyledi:
Danıştay Üyesi Aysel Demirel, twitter hesabından yayınladığı “Başörtü mesajı” çok yanlış bir hareketti. “Unutmadık, unutmayacağız!” gibi söylemler mitinglerde yer bulabilir ama bir hukukçunun twitter hesabında şık durmaz. Özellikle de aday olmuş bir insanı hedef alacak şekilde olması “Adalet” kavramıyla bağdaşmaz. Zira yarın Muharrem İnce veya bir başka CHP’li siyasetçiyle ilgili hukuksal bir mevzuda tarafsız olamayacağını ifade ederek kendini de Ak Parti Hükümetini de zan altında bırakmıştır.
Bugün Türkiye’de kimse kamusal alanda başörtüsünü Tayyip Bey’in çözdüğünü inkâr edemez, etmiyor da… Lâkin geçmişte hemcinslerimiz tarafından ayrıştırıldığımız zamanlarda “Özgürlüğünüzü Atatürk’e borçlusunuz!” gibi söylemlerle yıllarca mücadele ettik biz. Atatürk’ü sahiplenerek bizi dışlamalarına itiraz ettik.
Bugün estirilmeye çalışılan ve adeta gözümüze sokulmaya çalışılan “Özgürlüğünüzü Tayyip Erdoğan’a ve Ak Parti’ye borçlusunuz!” havası dünle tezat duruyor haberiniz olsun.
Ak Parti iktidarının ilk yıllarında başörtülü çalışanların mağdur olmaması adına Ak Parti’ye oy vermişliğim olmuştur. Ama 2018 Türkiye’sine bu endişe yakışmıyor.
Nitekim Ak Parti’nin “Geleceği büyütmek için geçmişi unutmayalım!” temalı reklamlarında başörtü yasağını konu alan tanıtım videosunu da sevmedim. Ağlayan, başından zorla başörtüsü çekilmeye çalışılan geçmişin kabusundan kurtulmamış kadın profili yerine neşeli, mutlu ve sevgi dolu geleceğe umutla bakan kadın profili görmek istiyorum.
https://odatv.com/akpreklaminaturbanliyazardantepki13061845.html
FETÖ'den ihraç 450 ismi göreve iade eden Danıştay 5. Dairesi başkanı ve üyeleri hakkında suç duyurusu55 izlenme
Kocaeli’de İstiklal Marşı’nın ilahi gibi okunmasına idari soruşturma!223 izlenme
Melis'te İsrail gerilimi: "Çocuklar ölürken bunlar 2.3 milyarlık mal satmışlar"49 izlenme
Bilim kurulu üyesi normalleşme tarihini verdi96 izlenme
Diyarbakır’da tekbirlerle Burger King ve Starbucks şubelerine saldırdılar!35 izlenme
Falyalı cinayeti soruşturmasına Sedat Peker'in de adı girdi93 izlenme
Yan gelip yatan Suriyeliler, devletin verdiği parayı ATM'den çekiyor ! İyi uykular Türkiye !478 izlenme
Sosyal medyada 'Asgari ücretliler ölsün' demişti, hırsızlık yaparken yakalandı!54 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine tehdit!
Fahrettin Altun, Erdoğan'ın mezuniyet belgelerini paylaştı; Eski AKP'li vekil 'soyadı' ayrıntısına dikkat çekti
Rus ordusu çarşıya füzeyle saldırıp yine sivilleri vurdu!
Uzungöl’de konaklayacak yer kalmadı! Ürdün, Dubai, Katar, Kuveyt ve Suudili...