Geçen hafta Günyüzü’nü ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, izlenimlerini TBMM gündemine taşıdı. Çakırözer, “6 bin 127 nüfuslu Günyüzü ilçesinde kaymakamlık dahil çoğu kamu kurumunda ya vekaleten hizmet verilmekte ya da hiç hizmet verilmemekte” diyerek şunları söyledi:
KAYMAKAMLIK STAJ YERİNE DÖNDÜ
İlçe Milli Eğitim Müdürü dışında herkes görevini vekaleten yürütüyor. İlçede aylardır kaymakam yoktu. Kaymakamlık staj yeri gibi kullanılıyordu. Daha dün atama yapıldı. Ama diğer tüm müdürlükler yine vekillerle iş görüyor. Kaymakamın yazı işleri müdürü vekil. Mal müdürü vekil. Tarım müdürü yok, vekâletle yürüyor. Nüfus müdürü yok, vekâletle yürüyor. Emniyet müdürü yok, trafik polisi vekâleten bakıyor. Milli Emlak müdürü yok, haftada bir gün Eskişehir’den bir memur gelip vekâleten işleri yürütüyor. İşlemler haftalarca, aylarca uzuyor. Bu nedenle hem devleti hem de vatandaşı zarara uğratıyor.”

İMAM BİLE VEKİL
İlçenin en büyük köylerinden olan Ayvalı ve Çardaközü köylerinde imam bile olmadığına dikkat çeken Utku Çakırözer, “İlçemizin en büyük köylerinden olan Ayvalı ve Çardaközü'nde imam yok. Atanmış imam yıllardır yurtdışında. Kimsenin ilgilendiği yok. Geçen hafta bu köylere vekil imamlar atandı. Bakalım gelip de görevlerini yapacaklar mı?” dedi.
KADIN DOĞUM DOKTORU YOK
Sağlık hizmetindeki eksikleri de vurgulayan Çakırözer, “Hastane var, kadın doğumcu yok. Yurttaşlarımız doğumlar için Polatlı'ya gitmek zorunda kalınıyor” diye konuştu.
HİZMETİ UNUTTULAR
AKP'nin her seçim döneminde yüksek oy aldığını anımsatan Utku Çakırözer, “Sanırsınız ki bu ilçe iktidar partisine oy vermemiş tam tersine Cumhurbaşkanlığı seçiminde Günyüzülüler AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 71 oy vermiş, genel seçimde AKP'ye yüzde 62 yerelde de her seçimde AKP adayını başkan seçmiş. Tabii ki hizmet götürmenin koşulu oy olamaz. Ama Günyüzü'nde yaşananlar da iktidarın halka hizmet anlayışından ne katar koptuğunu gözler önüne seriyor. Oy versin vermesin bir ilçenin bu kadar öksüz bırakmak vicdana sığmaz” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akpninyuzde62oyaldigiilcevekaletleyonetiliyor5414215/
İmamoğlu'ndan CHP'nin Pendik mitingine çağrı26 izlenme
Zarrab davasında tutuklanan Hakan Atilla’nın kitabından Taşkesenlioğlu'nun ABD'de toplantıya gittiği çıktı!41 izlenme
Davutoğlu "Türkiye vatandaşı" dedi, Tanju Özcan bombaladı! “Bunlar nasıl bir tür ise “TÜRK” kelimesine karşı ortak bir hazımsızlıkları var”19 izlenme
Emine Erdoğan'dan 'gastronomi kitabı'!89 izlenme
Patiswiss'in eski CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun diploması sahte çıktı! "2011'de başladım" dediği program 2012'de açılmış54 izlenme
‘Cinci hocayım’ dedi, hem kadına hem de kocasına tecavüz etti!116 izlenme
Gram Altın 977 TL Olarak İşlem Görüyor36 izlenme
Otoyollarda 12 saat oyunu!101 izlenme
Ahmet Şık'tan Soylu ve Bozdağ'a: "Sinan Ateş cinayeti narko-terör faaliyetlerinin devamı mı?"
Hatipoğlu, FETÖ'den soruşturma geçiren iki kişiye üniversitede görev verdi!
Filenin Sultanları tarifeli uçakla döndü, sebep olanlara tepki yağdı: "Otobüs yollasaydınız!"
Devlet 3.6 trilyon liralık borç yükü taşıyor