AKP'de sürpriz bir ayrılık gerçekleşti. İktidar partisinin TBMM'deki 1 numaralı ismi Grup Başkanı Naci Bostancı görevini bırakma kararı aldı. SÖZCÜ'ye konuşan Bostancı, “Biraz dinleneceğim, ayrılıyorum” dedi.
7 Temmuz 2018'de Grup Başkanlığı'na seçilen Bostancı, yaklaşık 3 yıldır bu görevini sürdürüyordu. 24 Mart 2021'de AKP Grubu'nda bazı değişiklikler oldu. Özlem Zengin ve Mehmet Muş grup başkanvekilliğini bırakırken, yerlerine Mustafa Elitaş ile Mahir Ünal getirildi. Özellikle Elitaş'ın ‘ağabey' pozisyona geçmesi, Bostancı'nın görevini yaparken ‘pasifize' olmasına neden oldu. Bostancı'nın da son aylarda bu durumdan rahatsız olduğu belirtildi.
AKBAŞOĞLU TARTIŞMASI
Geçen hafta nöbetçi olan Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun Genel Kurul'da tartışmaya neden olması ve gerilimi tırmandırması Bostancı'nın bir süredir düşündüğü ‘nadasa çekilme' fikrini pekiştirdi. Bostancı, yaşadığı rahatsızlıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktardı ve ‘müsaade' istedi. Erdoğan'ın da onayıyla Bostancı'nın görevi bırakması kesinleşti.

İsmet Yılmaz
YILMAZ GELECEK
Bostancı'dan boşalan koltuğa ise ilk AKP grup toplantısında seçim yapılacak. Sivas Milletvekili ve eski bakan İsmet Yılmaz'ın bu görevi getirilmesi bekleniyor. Yılmaz daha önce TBMM Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı görevlerinde bulundu. Yılmaz, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'a yakınlığı ile de biliniyor.
Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi!104 izlenme
Bakara-makaracı Bağış, Google'a sormayınca Kandil'i de Kandilli yaptı!223 izlenme
AKP'nin dev özelleştirme kararına parti içinden isyan bayrağı! Açık açık 'yanlış' dedi20 izlenme
Yeni 'kumpas merkezi' tv100 mü oldu?55 izlenme
Gazeteci Devrim Gürkan’dan TRT’de seçim öncesi ‘kozmik oda’ kuruldu iddiası33 izlenme
Sayıştay’ın dokunduğu yerden yolsuzluk fışkırıyor!46 izlenme
AKP’liler düğmeye bastı; Süleyman Soylu polislerin görev yerlerini değiştirdi58 izlenme
İsrail, Yemen'in başkenti Sana’da Başkanlık Sarayı çevresi ile enerji tesislerini vurdu21 izlenme
Geçiş garantili köprülerin derdi bitmiyor! ABD enflasyonu da bizim cebimizden çıkacak!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in iddianamesi kabul edildi: Dava tarihi belli oldu
Ahmet Şık'tan Ali Yerlikaya'ya: "Rüşvet ilişkisine giren polis şefi nasıl görevine devam ediyor?"
Cengiz İnşaat koronayı dinlemedi 'İşten Çıkarma Yasağı' Meclis'te görüşülürken işçi kıyımı yaptı !