Enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında zor günler geçiren 17 milyon emeklinin gözü kulağı bayram ikramiyelerine yapılacak zamdaydı. Ancak AKP Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan 19 maddelik kanun teklifinde ikramiye artışına yer verilmedi. Güler, bayram ikramiyesinin bu yıl da toplam 4 bin lira (Ramazan ve Kurban bayramlarında 2'şer bin lira) olarak kalacağını açıkladı.
İkramiyeler için bütçeden 150 milyar liralık kaynak aktarılacağını belirten Güler, artış yapılmamasını şu sözlerle savundu:
"Bütçe dengelerimiz açısından orta vadeli program kapsamında biz emekli aylığı artışlarında da çok ciddi kesintilerle beraber kaynak üretmede zorlandık. Bölgesel savaştan kaynaklı petrol ve doğalgaz fiyat artışları var. Bütçe disiplinine çok dikkat etmemiz gerekiyor."
AKP'nin hazırladığı kanun teklifinde emekli ikramiyeleri sabit tutulurken, bedelli askerlik ücretlerinde ise büyük bir artışa gidildi. Yapılan düzenlemeyle birlikte bedelli askerlik ücreti 333 bin liradan 417 bin liraya yükseltildi. Böylece emekliye bütçe imkanlarını gerekçe gösteren iktidar, bedelli askerlik yapacak yükümlülerin ödeyeceği tutara tek seferde 84 bin lira zam yapmış oldu.
İktidarın "kaynak yok" savunmasına CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'den sert yanıt geldi. Emir, hükümetin faiz lobilerine ödediği paralarla emekli ikramiyelerinin rahatlıkla artırılabileceğini hesaplamalarla anlattı.
Emir, şu ifadeleri kullandı:
"Şimdi konuşuyorlar, bu ikramiyeyi 5 bin lira yapalım mı yapmayalım mı diye. Eğer 5 bin lira yaparlarsa bütçeye yükü 30 milyar lira olacak. Sadece bu ay, Ocak ayında ödedikleri faiz miktarı 456 milyar lira. Günde 15 milyar lira faiz ödüyorlar. Yani iki günlük faiz miktarını emekliye verseler, ikramiye hemen 5 bin lira yapılabilir."

Hükümetin önceliklerini eleştiren CHP'li Emir, ikramiye önerisinin ilk kez 2015 yılında CHP tarafından dile getirildiğini, o dönem iktidarın "hesap bilmiyorlar" diyerek karşı çıktığını hatırlattı. Mevcut ekonomik tabloda iktidarın tercihini halktan yana kullanmadığını savunan Emir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin gördüğü göreceği en faizci iktidar AKP iktidarıdır. Bunlar faizcidir, bunlar rantiyecidir. Milletin parasını para babalarına peşkeş çekenlerdir. İki günlük faizden vazgeçemiyorlar ama emekliye bin lira zam yapıp yapmamayı haftalardır çalışıyorlar. İşte bu siyasi iktidarın kimin yanında olduğu, emeklilerimizi nasıl gözden çıkardığı açıkça ortadadır."
Emekli ikramiyesinin sabit bırakılmasına bir tepki de CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’tan geldi. İktidarın önceliklerini sert bir dille eleştiren Bulut, emeklinin açlığa terk edildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
"Emeklinin yüzü bu bayram da gülmeyecek… 20 bin TL sefalet ücretine mahkum ettikleri emeklinin bayram ikramiyesine 1000 TL zammı bile çok gördüler. Emekliler bu yıl da 4000 TL bayram ikramiyesi alacak. Her şeye kaynak var sadece emekliye, emekçiye gelince kaynak yok. Yere batsın kara düzeniniz!"
Mansur Yavaş soruşturmasına 'ücretsiz çorba' eklenmesine Ankaralı vatandaştan tepki: "Melih Gökçek ile ilgili soruşturma açsınlar. Önce millet onları görsün"18 izlenme
İstanbul Belediyesi "İmamoğlu" dedi!406 izlenme
Tansu Çiller’in neden Erdoğan’ın Yenikapı mitingine gittiğini öğrenmek için okuyuver lütfen!662 izlenme
'Bizi kıskanan' Almanya'da 1600 Euro asgari ücretle 893 litre akaryakıt satın alınıyor, Türkiye'de 11.400 TL asgari ücretle 345 litre alınabiliyor61 izlenme
Eminönü’nden Şişli’ye 400 lira isteyen taksicinin savunması güldürdü: “Müşteri ‘How much’ dedi. Tahmini olarak trafik süresine göre söyledim”34 izlenme
Yol yaparak yolunu buldu! AKP'li Keleş'in şirketine 104 milyon TL'lik ihale!99 izlenme
Allah kabul etsin hocam 4 koltuk, 5 maaş20 izlenme
Polis Tokat'ta tekel bayisindeki içki reyonunun üzerini çarşafla kapattırdı!147 izlenme
Hükümet 1 yıldır salgın tehdidini biliyordu!
Narin Güran cinayetinde avukatlar arasında 'ikinci yasak aşk' kavgası: "İtirafçı Nevzat, kardeşinin karısını 177 kez aramış"
Seçil Erzan'ı mahkemeye getiren araç kaza yaptı
İmamoğlu'ndan olay yanıt: "Kötülükleri, bütününe baktığımda hepsi bir avuç insan, cürmü kadar yer yakar"