Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin sorunları devam ederken, bölgede yapılması planlanan konutların ihaleleri de bir bir sonuçlanıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), depremin ardından en büyük hasarı alan şehirlerden Hatay Antakya’da yapılacak konut işini AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın dünürüne verdi.
ERDOĞAN ŞAHİTLİK YAPTI
TOKİ, 12 Mayıs’ta Antakya’daki “6’ıncı Bölge 1’inci Etap 1488 Adet Konut İnşaatıyla Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” için ihale düzenledi. AKP tarafından adrese teslim ihaleler için kullanılması nedeniyle eleştirilere neden olan 21b pazarlık usulü söz konusu ihalede de kullanıldı.
Kamu İhale Bülteni’nin dün yayımlanan sayısında yer alan bilgilere göre, dört farklı şirketin katıldığı ihaleyi 2 milyar 929 milyon TL’ye İntaya İntes İnşaat Taahhüt Yatırım Ticaret Anonim Şirketi aldı.
Şirketin yönetim kurulu başkanı olan Mehmet Çeker’in oğlu Abdullah Çeker, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın kızı Esra Yazıcı’yla 2007 yılında evlenmişti. Çiftin şahitliğini o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. (Cumhuriyet)
KRT
CHP'li bir belediyeye daha soruşturma! Gözaltılar var20 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan: " Çok Daha Fazla Çalışacağız"32 izlenme
Yeni eğitim modeli: Haremlik selamlık!36 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan ikinci "Tıpış tıpış" vakası: "2 gün tepki gösterirler, sonra her şey normalleşir"11 izlenme
İstanbul'da çöp konteynerini çalıp hurda olarak satan Pakistanlı yakalandı!41 izlenme
Halkbank'ın temyiz başvurusu duruşması sona erdi53 izlenme
Bir başkadır benim memleketim :)) Darbe girişimine kızdı kendi tankını yaptı !777 izlenme
“Ziraat Bankası Almanya’da ne işler çeviriyor?”41 izlenme
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu en acı raporu açıkladı: Temmuz ayında 36 kadın cinayeti işlendi
Merkezi yönetimle yerel yönetimin el ele olduğu Trabzon’da ulaşıma 8 ayda üçüncü zam!
Gazetecilerin yaptığı soğan sahtekârlığı!
4.1 milyon kişi yapılandırma bekliyor