Kocaeli’nin Orhaniye bölgesindeki bir yapı hakkında yaptıkları haber ve paylaşımlar nedeniyle “konut dokunulmazlığının ihlali, kişisel verilerin hukuka aykırı biçimde yayılması ve özel hayatın gizliliğinin ihlali” suçlamalarıyla yargılanan gazeteci Cihat Polat ile Yeni Parti İzmit Belediye Meclis Başkanvekili Av. Nazım Gençtürk’ün davasında karar çıktı.
Kocaeli 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına Polat ve Gençtürk ile taraf avukatları katıldı. Duruşmayı çok sayıda siyasi parti temsilcisi, belediye meclis üyesi ve yurttaş takip etti.
BERAAT TALEP ETTİLER
Gazeteci Cihat Polat, savunmasında Gençtürk’ün dile getirdiği iddiaları haberleştirdiğini belirterek beraatini istedi.
Polat, “Ben 28 yaşında genç bir gazeteciyim. Diğer sanığın iddialarını haberleştirdim. Suç vasfım yoktur. Karşı tarafla herhangi bir husumetim bulunmamaktadır” dedi.

Gençtürk ise belediye meclislerinde imar komisyonu üyesi olduğunu ve bölgeyle ilgili yurttaşlardan çok sayıda ihbar aldığını söyledi. Söz konusu yapının ruhsatsız olduğunu ve orman alanına taştığını öne süren Gençtürk, suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.
“HALKIN HABER ALMA HAKKI”
Polat’ın avukatı Nazmi Küçük Osmanoğlu, savunmasında basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına dikkat çekti. Gazetecilerin kamu yararını ilgilendiren konuları haberleştirmesinin basının temel görevlerinden biri olduğunu belirten Osmanoğlu, müvekkilinin beraatini talep etti. Müşteki vekili ise sanıkların cezalandırılmasını istedi.

POLAT’A 10 AY, GENÇTÜRK’E 2 YIL 1 AY
Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, gazeteci Cihat Polat’a 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Polat’ın gerçekleştirdiği eylemin gazetecilik faaliyeti kapsamında kaldığını değerlendiren mahkeme, hakkındaki ilgili suçlama yönünden ise beraat kararı verdi. Mehmet Nazım Gençtürk hakkında ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına hükmedildi.
Sözcü
Turizmde korkulan oldu: Rusya’dan rezervasyon iptalleri başladı48 izlenme
Yoksulluğun fotoğrafı Gaziantep'te çekildi: "Bir lahanayı 3 kişi bölüşüyor"36 izlenme
Asgari ücrette pazarlık 15.700 TL’den açılacak39 izlenme
AKP’nin yönettiği Türkiye’de iki emekli maaşı bir daire kirası etmiyor52 izlenme
İmamoğlu pankartı soruşturmasına sert tepki: "Başsavcıya kötü haberim var"51 izlenme
Yargıtay kararını verdi: Yeni kira ücretleri böyle belirlenecek!34 izlenme
İmamoğlu’ndan Hürriyet’e sert tepki: Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi!189 izlenme
Caddedeki bir banka yan bırakılan Atatürk portresini düzeltmek için herkes adeta seferber oldu27 izlenme
İYİ Partili aday kahvehanede kendi kendine konuştu! Okeye devam ettiler
İktidar özelleştirdi faturayı vatandaş ödüyor! Dağıtım şirketlerine yüzde 32'lik zam kalkanı
Bakan Koca açıkladı: 37.407 yeni vaka tespit edilirken, 130 kişi hayatını kaybetti, 69.294 kişi sağlığına kavuştu!
PKK üzerinden ticaret