Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, 94 yıl önce, 23 Aralık günü İzmir Menemen’de şeriat yanlıları tarafından şehit edildi. Türkiye, devrim şehidi Kubilay’ı anmaya hazırlanırken Menemen’de yaşanan olay tepki topladı. AKP’li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın, Kubilay’ı katleden Nakşibendi tarikatı şeyhi Esad Erbili’nin türbesini ziyaret ettiği fotoğraf ortaya çıktı.
Pehlivan, türbede dua ederken çekilen fotoğrafını “Ya Allah bismillah” notuyla sosyal medyadan paylaştı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Sizler, Kubilay’ı anmaya; 23 Aralık’ta Yıldıztepe’ye hangi yüzle geleceksiniz? Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Kubilay’ı katledenlerin mezarında fotoğraflar paylaştıktan sonra tek bir söz söylemeyen AKP il başkanı, sizin ne Kubilay ile ne de İzmirliler ile yolunuz kesişmez” dedi.

Devrim Şehidi Kubilay, ölümünün 94. yılında pazartesi günü anılacak.
CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, “Siz o gericilerin devamı, biz gericilere karşı baş veren ama boyun eğmeyen Kubilay’ın devamıyız. Cumhuriyet değerlerine alenen savaş açan bu zihniyetle mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Esad Erbili, Kubilay’ın şehit edildiği Menemen olayında azmettirici olarak tarihe geçti. İdam cezasına çarptırıldı. Ancak cezası yaşından dolayı hapis cezasına çevrildi. Menemen Müftülüğü de ÇEDES projesi kapsamında çocukları bu türbeye götürmüştü.
Sözcü
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon72 izlenme
İmamoğlu: Kamu bankalarının kapıları İBB’ye kapatıldı829 izlenme
Alman İstihbarat Uzmanı Erich Schmitdt 'Darbe girişimini RTE planladı, CIA ve BND'ye göre 15 Temmuz uydurma ve sözde bir darbedir !'3446 izlenme
Öğretmenden öğrencilere tehdit! 'Benim cebimde bıçak var, sana saplamıyorum!'52 izlenme
SGK Tarafından Fatura ve Reçete Tarihi Uzatıldı Nisan 2022 olan Tarih 18 Mayıs’a Uzatıldı34 izlenme
İmamoğlu'ndan dikkat çeken çıkış: "CHP de değişecek, Türkiye de değişecek!"23 izlenme
İşgal ettikleri adalarımıza bir de başkan atadılar!222 izlenme
'Hakim, eşiyle tartışan öğrencileri gözaltına aldırdı'42 izlenme
Atama bekleyen öğretmen ağlayarak Özgür Özel’e seslendi: "İade-i ziyarette sesimizi duyurur musunuz?"
İlaç sektöründe korkutan rakam: 100’e yakın ilaç Türkiye pazarından çekildi!
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Mine Tozlu Sineren: "Birbirlerine düştükleri için her şey ortaya çıktı"
İmamoğlu'ndan sosyal medya engeline karşı hamle: "Nerede kalmıştık?"