“Muhtelif Ebatlarda Saat Alımı İşi” adı altında mart ayında açılan ihalenin sözleşmesi imzalandı. 40 bin adet duvar saati, 200 bin adet buzdolabı saati alımını kapsayan ihaleyi, Tempo Elektronik Promosyon Saat ve İnşaat San. Tici. Ltd. Şirketi, 7 milyon 40 bin TL’ye üstlendi. Firmanın ortakları arasında Alparslan Esen ve İbrahim Esen yer alıyor.
AKP’li Ümraniye Belediyesi geçtiğimiz yıl 8 ve 27 Aralık tarihlerinde de iki farklı ihale ile saat alımı yapmıştı. 350 bin ve 370 bin TL’lik ihaleleri de Tempo Elektronik firması almıştı. AKP’li Başakşehir Belediyesi ise, Aralık 2019’da aynı firmadan 283 bin 800 TL buzdolabı saati alımı yapmıştı.
Ümraniye Belediyesi, ihalenin amacını teknik şartnamede şöyle açıklıyor:
“Esnaf, STK, muhtarlık, dernekler vb. ziyaret esnasında,
Mobil araçlara gelen vatandaşlarımıza,
Vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederken,
Özel gün ve haftalardaki organizasyonlarda,
Hizmet binamızdaki iletişim merkezimize gelen vatandaşlara,
Bu ihtiyaç duyulan alanların dışında idarenin uygun bulacağı diğer sosyal projelerde dağıtılmak üzere malzeme alımı amaçlanmaktadır.”
Duvar saatinin yaklaşık bir kilogram ağırlığında, 40 santimetre çapında ve 4,5 santimetre kalınlığında olması istenen teknik şartnamede ayrıca şöyle deniyor:
“Duvar saatinin iç kısmında yukarıda kurumsal logolu Ümraniye Belediyesi, altta İsmet Yıldırım Ümraniye Belediye Başkanı yazısı olmalıdır. Yaklaşık 120 gram olması istenen buzdolabı saatlerinin çapı ise yaklaşık 10 santimetre olacak. Arkasında 3 adet mıknatıs bulunması istenen buzdolabı saatlerinin içinde de belediyenin adı ve Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın adının yazılması istendi.”
Tele1
Darphane’de Ali Cengiz oyunu! Ucuza aldığı ihaleyi, 1 yıl sonra yüksek fiyattan başkasına sattı!62 izlenme
Son 1 ayda 5 defa test yaptıran AKP’li belediye başkanı koronavirüse yakalandı!98 izlenme
Öğretmenler ‘geçinemiyoruz’ dediler, iş bırakma kararı aldılar62 izlenme
Fahrettin Koca teşviki aldı, bir haftada iki şirket kurdu! Bakanlıklarla çalışacak, fon ve teşviklerden faydalanacak32 izlenme
İPA raporu yayınlandı: "Atatürk Havalimanı’nın kapatılması İstanbul’a zarar verecek"51 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 77.434 yeni vaka tespit edildi, 85.501 kişi sağlığına kavuşurken, 188 kişi hayatını kaybetti!55 izlenme
CHP’li vekil ortaya çıkardı, AKP’li başkan ikinci maaşa veda etti!63 izlenme
Devlet Bahçeli Köprülü Kavşağı’na "Sinan Ateş’i torbacılara vurdurtan katil kim?" yazılı pankart asıldı42 izlenme
Emeklilerden maaş zammı tepkisi: "Emekliyi öldürecekler. Emekli artık yeni bir hükümet arayışına girmek zorunda"
Pençe Kilit bölgesinde İsveç yapımı tanksavar ele geçirildi
İmamoğlu’ndan Murat Kurum ve bakanlara ’23 Haziran’ hatırlatması
Sabiha Gökçen Havalimanı’na ek sefer izni yok!