AKP MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kanal Fırat'a yapmış olduğu ziyaret ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü'de yer alan habere göre Bulut, “Tarihinde ilk defa bir yıl içerisinde asgari ücrete bu kadar yüklü zam gelmişti. Bunun temel sebebi hakikaten insan merkezli çalıştığımızdan dolayıdır” diye kaydetti.
“FİYATLAR KONTROLSÜZ ARTTI”
Bu bayramda normalleştiğimizi hissettiklerini belirten AKP’li vekil Metin Bulut, “Bunlar çok zor şeyler tabi pandemi dünyayı ilgilendiren bir şey sadece ülkemizi ilgilendiren bir şey değil ama Elazığ son dönemde hem pandemi hem deprem birde şimdi ekonomik bir sıkıntı yaşanıyor Dünya genelinde. Totalde hani bunlarla mücadele etmek çok kolay değil herkes çok ağır bir psikoloji içerisinde bunu kabul ediyoruz.
Çok zorlu günlerden geçtiğimizi kabul ediyoruz ama şunu söylemek istiyorum, Allah'ın izni ile her karanlığın arkası aydınlık, her gecenin arkası gündüz bunlar geride kaldı gibi. İşte pandemi bitti depremin etkilerini hemen hemen azalttık yok diyecek seviyeye getirdik az bir işimiz kaldı. Bakıyorsunuz ekonomi ile alakalı inşallah yıl sonuna kadar daha bir düzelme olacak.
Ekonomik bir zorluk yaşanıyor ama biz hep şöyle ifade ediyoruz diyoruz ki her ne kadar sebebi biz olmasak da çözümünden kendimizi mesul tuttuğumuz bir dönem. Biz çözümünden de kendimizi sorumlu tutuyoruz o yüzden devletimiz de vatandaşımızı mağdur etmeme adına elinden gelen her şeyi yapıyor.
Tarihinde ilk defa bir yıl içerisinde asgari ücrete bu kadar yüklü zam gelmişti. Bunun temel sebebi hakikaten insan merkezli çalıştığımızdan dolayıdır. Yani insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanın olmadığı yerde devlet olmaz. Fiyatlar kontrolsüz arttı hani Dünya'da petrol fiyatları arttı, döviz ülkemizde arttı hayat pahalı oldu ama hayat pahalılığı bu artışta çok daha fazla oldu. Kontrolsüz bir artış oldu.
Buna vatandaşımızı ezdirmemek, sabit gelirliyi ezdirmemek adına ilk defa belki cumhuriyet tarihinde bir yıl içerisinde asgari ücrete yüzde doksanın üzerinde bir zam yapıldı. Bu kısmi bir rahatlama oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.
İBB’den öğrencilere aylık 150 GB internet desteği!78 izlenme
İki ekonomistten 'ortak' dolar tahmini: 'Böyle devam ederse yakında 30 lira olacak!'41 izlenme
Yandaş Cem Küçük ek zam bekleyen emeklilere kara haberi verdi34 izlenme
Akşener: Her yerde yerel seçime oy verecekmiş gibi çalışıyoruz23 izlenme
AKP’den başvuru “Seçimler iptal edilsin”705 izlenme
Nobel kazanan Daron Acemoğlu'nun adı 12 Eylül'de Galatasaray Lisesi'nde "Böyle Türk ismi olmaz" denilerek değiştirilmiş24 izlenme
İBB meclisinde CHP ve İYİ Parti’nin depreme karşı güçlendirme teklifi AKP oylarıyla reddedildi!35 izlenme
Maden faciasının 16’ncı günü: İliç’te dokuz işçi halen kurtarılmayı bekliyor29 izlenme
Daron Acemoğlu, Merkez Bankası'nın kararını değerlendirdi: "Türk halkını zor günler bekliyor"
Makam aracı yok, maaşı işçiden az
Olmayan ülkeye Türkiye’den 126 bin vatandaşlık başvurusu!
İmamoğlu'nun tutuklanması sonrası en kapsamlı anket! Dört kritik soru soruldu, AKP ve MHP'lilerin o yanıtı şaşırttı