AKP'li Haliliye Belediyesi tarafından Kültür El Sanatları Sergisi'nin açılışında konuşan AKP Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, kadınların AKP'nin iktidara gelmesiyle birlikte birçok yasal hakka kavuştuğunu ileri sürerek şu konuşmayı yaptı:
* Kadınlar için 2001'den sonra bir milat yaşandı. Öyle bir milat ki, sosyal hayatta, siyasette, kamuda, bürokraside olmayan kadınlar ve ilk olarak yıllar sonra kadın seçilme hakkını elde etti, partimiz sayesinde.
* Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle o günden bugüne, nereden nereye diyoruz artık.
* 2002 yılında kurucu kadın kolları başkanı olarak başladığım siyasette, o günlerde kadınların sokağa çıkması, hele de siyaset yapması çok zor iken, bugün Urfa'da geldiğimiz noktada bir kadın vali yardımcımız var, bir kadın kaymakamımız var.
* Bir kadın belediye başkanımız, bir kadın defterdarımız, kadın belediye meclis üyelerimiz var. Ve yerel yönetimlerden sorumlu artık bir kadın koordinatörümüz var.
* Yani kadınlar olarak, değerli beyler duyuyorsunuz, isteseniz de, istemeseniz de Cumhurbaşkanımızın destekleriyle topuk seslerimiz geliyor.
HALİNİZE ŞÜKREDİN
Konuşmasının sonunda, kadınların her zaman anne olduğunu ve anne olarak her görevi birlikte yaptıklarını, evden çıktıklarında kafalarını, duygularının, bedenlerinin yarısını evde bıraktıklarını söyleyen Acanal, “Ve o yarısıyla burada görevimizi yapıyoruz. Bu şekilde bu yerlere geldik. Tamamıyla yapsaydık, herhalde burası sadece kadınlarla dolardı. Sizler de bu geldiğimiz duruma, halinize şükredin” diye konuştu.
Konuşmasının ardından sergiyi gezen AKP Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, 1930 yılında ilk kez kadına belediye seçimlerinde oy hakkı tanıyıp, 1934'te ise yasa ile seçme ve seçilme hakkı vererek TBMM'nin yolunu açan Mustafa Kemal Atatürk'ün portresinin de aralarında bulunduğu el sanatlarını inceledi.
AK PARTİLİ VEKİL KADINLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ
Sergi açılışına katılanlardan Genç Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Zeliha Yolcu, ise AKP Milletvekili Açanal'ın sözlerine tepki göstererek, “Kadınlar seçme ve seçilme hakkını 1934'te Atatürk Devrimleri sayesinde elde etti. 1935'te Atatürk sayesinde meclise 17 milletvekili girdi. Bu rakama Türkiye Cumhuriyeti ancak 2007 yılında ulaşabildi. Hal böyleyken, hem de bir kadın milletvekilinin açıklamasını hayretler içinde dinledim. Böylesi bir açıklamayı bir milletvekilinden beklemezdim. Milletvekili AKP döneminde kadınların kurslara gidebildiğini söylüyor. Ben 10 yaşındayken kurslara gidiyordum. Zemzem Hanım'ın kadınlara bir özür borcu var. O özürü bekliyorum” dedi.
“İktidara yakın yazara ceza yok mu?”122 izlenme
Türk bayrağı indirildi AKP bayrağı asılı kaldı!23 izlenme
Borç dağ gibi ama Erdoğan posteri için para var!83 izlenme
Dönemin TMSF yetkilisinden bomba iddia ve ifşalar! AKP iktidarının 7 kayyuma ödediği maaş dudak uçuklattı!53 izlenme
Hakkari Çalımlı mezrası sakinleri, hizmet alamadıklarını söyleyerek köy olana kadar oy vermeyeceklerini açıkladı20 izlenme
Gökte yıldızlar kayıyor diyorlar. Ne kayması, şeytanların kafasına yanan taş atıyor melekler !2429 izlenme
'Abdullah Gül’ün Başdanışmanı FETÖ’cü, Ahmet Davutoğlu’nun 'oğlu'ymuş'501 izlenme
Vatandaşın ağzından Yeni Türkiye 'Ekmek alacak paramız yok ! Hırsızlık yapacak duruma gelmişiz !'843 izlenme
10 Kasım'da Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmişlerdi: Teğmenlerle ilgili toplantıda neler yaşandı?
Tekirdağ'da kamulaştırma mağduriyeti: Yurttaşların paraları 2 yıldır ödenmiyor
Adalet nerede? 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan 4 kişi tahliye edilince yurt dışına kaçtı!
BTP'li isimden Diyanet'e derslik Atatürk eleştirisi: "Atatürk'ü atlayarak Çanakkale hakkında hutbe veremezsiniz"