Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Adalet Komisyonu toplantılarına katılarak milletvekillerinin önerilerini dinlediği toplantıda muhalefet milletvekilleri, özellikle düşünce suçlarına dönük düzenleme talebinde bulunurken AKP milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise ‘'çocuklarla evlenenlerin mağduriyetinin giderilmesini’' istedi.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘reform’ söyleminin ardından Abdülhamit Gül, TBMM’de ‘yargı reformu’ turuna çıktı. Birgün'ün haberine göre, çocuk istismarcılarına af isteyen AKP'li Gülaçar, Bakan Gül’e talebinin nedenlerini anlatırken kamuoyunda böyle bir beklenti olduğunu öne sürdü.
AKP’li Gülaçar, “Kamuoyunun bizden beklentisi olarak genç yaşta evlilik yapanların artık sorunlarının bitirilmesi noktasında, özellikle sayın bakanımızdan istirhamımız bu konunun gündeme getirilip bu işin de çözülmesidir çünkü çok fazla mağdur aile söz konusu” şeklinde konuştu.

AKP’li Gülaçar’ın, kamuoyunda böyle bir beklenti olduğunu öne sürmesine CHP’li Alpay Antmen tepki gösterdi. TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Antmen, yaptığı açıklamada, “Çocuk gelin olmaz, çocuğun nitelikli cinsel istismarı olur. Kimse çocukları ve evlilik müessesini yan yana getirmeyi aklından geçirmesin” diye konuştu.
TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve HDP Milletvekili Erdal Aydemir de çocuk istismarcılarının tahliye edilmesine karşı çıkarak “Böyle bir düzenlemenin kabulü mümkün değil. Herhangi bir konuda, AKP tarafından bir reform hazırlığından bahsediliyorsa bilin ki eski düzenleme daha iyidir. Kurumların demokratikleşmesi, hukukileşmesi anlamında herhangi bir çalışması olmadı. Bunun yerine çocuk istismarcılarını tahliye etmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.
AKP’nin çocuk istismarcılarına af hazırlığı, son dönemde sık sık gündeme geldi. Bu yılbaşında yeniden gündeme getirilen ve yargı reformu öncesinde ‘beklemeye alınan’ son tekliften tamamen vazgeçilmediği öğrenildi.
AKP’nin son taslak düzenlemesine göre, istismara maruz bırakılan çocuğun 14 yaşını tamamlaması durumunda, istismarcı kişi o çocukla evlenirse ceza ertelenecek. Düzenlemeyle ayrıca cezanın, evliliğin beş yıl içinde son bulması durumunda yeniden uygulanması hüküm altına alınacak.
Amerika'nın Sesi'nden al haberi: Türk işadamları nasıl ABD'ye kaçıyor?648 izlenme
Elektriğe son 5 ayda yüzde 25 zam geldi!37 izlenme
Metin Feyzioğlu, katliam yapan caniye beraat istedi!529 izlenme
TCDD'nin dev ihalesi Limak’ın ortağına verildi!73 izlenme
AKP içinde büyük ses getirecek anket! Son sözü seçmen söyledi13 izlenme
7.7 milyar lira bütçeli diyanet bağış kampanyası başlattı!255 izlenme
Ayhan Bora Kaplan’dan ‘kara para’ savunması: "Mal varlığımdaki artışın sebebi enflasyon"26 izlenme
Yurtdışına çıkış yasağı "manevi işkence" yöntemi!401 izlenme
Dilipak: Hilafet kaldırılmadı, halifelik yetkisi Erdoğan’da
Düğünde annesinin elindeki kağıda bakan genç, hayatının en şok edici anını yaşadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat MYK'da gündeme getirdi! Memurların, emeklilerin ve işçilerin maaşlarına yıl başında ciddi bir artış yapılacak.
AKP'de istifa edeceği konuşulan vekilden ayetli gönderme: 'Kulluk etmeyeceğim'