2014 yılında kentsel dönüşüm kararıyla bir müteahhitle anlaşan ancak müteahhidin hiçbir şey yapmaması ve konuyu belediyeye intikal ettirmesi sonucu Üsküdar Belediyesi, yürütmeyi durdurma kararına rağmen, Acıbadem Gülistan Sitesi'nde içlerinde insanların yaşadığı binaları yıkmaya başladı.

Bugün sabah 07:30 sıralarında yıkım haberini aldıklarını anlatan mal sahiplerinin avukatı Onur Cingil, “Müteahhit 2014 yılında mal sahipleri ile anlaşıyor. Ancak ekonomik nedenlerle 3'te 2'yi sağlayamıyor. Bunun üzerine belediyeye sarılıyor. Üsküdar Belediyesi de imar kanununa göre, siteyi metruk, hayatın olmadığı, terk edilmiş bir yer olarak nitelendiriyor” dedi.
Bunun üzerine dava açtıklarını belirten Cingil, şöyle devam etti:
“Biz de bu durum gerçek olmadığı için dava açtık ve yürütmenin durdurulması kararını aldık. Belediye itiraz etti. Bilirkişi raporlarını bekliyorduk. Hepsinin de tarihi belli. Bu arada İGDAŞ, elektrik, doğalgaz ve suyun kesilmesi için yazı yazıldığını ele geçirdik. Keşfi beklemiyorlar, 10 dosyadan altı tanesinin yürütmeyi durdurma kararı düne kadar alındı. Diğer dördü için de sadece mahkeme hakiminin imzasını bekliyorduk. Dört tane dosyanın kararını da bugün aldık.”

Ancak kararlar alınmış olmasına rağmen, keşif beklemeden bugün Üsküdar Belediyesi'nden temizlik işçilerinden çöpçülere kadar çok sayıda insanın siteye girdiğini anlatan Cingil, “23 tane toma, polis, kepçe vardı. Bir daireyi bugün boşaltıp, metruklaştırdılar. Eşyaları çıkarıp depoya koydular. Yerine geri koymaları gerekiyordu. Bu arada bir kişinin kaşını yardılar, kadınlar saldırıya uğradı. Üsküdar Belediyesi şu ana kadar yaptığı bir şeyle anılmadı. Yıkığı şeylerle anılıyor ” diye konuştu.
https://www.gercekgundem.com/guncel/204489/uskudarbelediyesiinsanlarinevlerinibasinayikti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 25.100 yeni vaka tespit edildi, 112 kişi hayatını kaybetti, 6.758 kişi sağlığına kavuştu!74 izlenme
EYT'lileri bekleyen yeni kriz: İlk taksit bu ay içerisinde!64 izlenme
Yüz ifadesi dikkatlerden kaçmadı! İmamoğlu'na Kaftancıoğlu'nun kendisi ile ilgili söylediği iddia edilen sözler soruldu35 izlenme
AKP'li başkandan provokatif açıklama... Ekrem İmamoğlu'nu hedef gösterdi!115 izlenme
Kosta Rika'da nehre düşen futbolcu timsah saldırısında hayatını kaybetti35 izlenme
Keyfi ihalelerin ekonomik bilançosu ortaya çıktı!82 izlenme
65 fabrika un üretimini durdurdu!6845 izlenme
Rezan Epözdemir'in MASAK raporunda adı geçmişti: Fatih Terim'den 5.4 milyon TL'lik ödeme hakkında açıklama10 izlenme