2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldız oyuncularından Ebrar Karakurt, bir süredir cinsel yönelimi ve Abdulhamid isimli bir sosyal medya kullanıcısıyla yaşadığı gerilim nedeniyle iktidar partisine mensup isimlerin hedefindeydi.
Bahsi geçen kullanıcı, Karakurt'a "Müslüman Türkler olarak sana tahammül ediyoruz" diye seslenmiş, Karakurt ise "Boş yapma Abdulhamid" yanıtını vermişti. Oyuncu daha sonra bu tepkisini tişörte bastırmıştı.
Polemik sonrası AKP'li birçok isim, Karakurt'un Osmanlı padişahı Abdulhamid'i hedef aldığını ileri sürerek milli takımdan kovulması çağrılarında bulunmuştu. Son olarak eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "Atın bunu" ifadesini kullanmıştı.
Bu süreçte yüz binlerce sporsever Ebrar Karakurt'a sahip çıkarken, AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nden dikkat çeken bir hamle geldi.
Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın Türkiye Sırbistan maçının Kızılay Meydanı'nda yayınlanacağına dair duyuruda kullanılan milli takım fotoğrafından Ebrar Karakurt kesildi. Karakurt'un birlikte poz verdiği Hande Baladın da 'kurunun yanında yanan yaş' misali fotoğraftan çıkarılmış oldu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, sosyal medyadaki tepkilerin ardından eski paylaşımını silerek içinde Ebrar Karakurt'un da yer aldığı afişi paylaştı.

Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda son olarak İtalya'yla karşılaşmış; Karakurt, 25 sayıyla zirvede yer alan Melissa Vargas'ın ardından 15 sayıyla takımın en skorer ikinci ismi olmuştu.
Kaynak: Gerçek Gündem
10 aylık bebeğin Atatürk sevgisi yürekleri ısıttı275 izlenme
Adil Öksüz yazdı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzaladı iddiası90 izlenme
20 metrelik utanç listesi18 izlenme
12 Eylül öncesi gibi stok yapıyorlar: 'Yarın zam gelecek' diyerek tezgâhındaki sigarayı satmadı54 izlenme
İzmir'deki depremin ardından kan donduran insanlık dışı paylaşımlar!105 izlenme
Mansur Yavaş duyurdu: "Dünyada ilk ve tek"51 izlenme
Gerçek işsiz sayısı 2 yılda 4 milyon arttı19 izlenme
İYİ Partili Çıray, RTÜK Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu91 izlenme
Bunu da gördük! Türk olduğu için Türkiye’de Antalya Limak Lara Hotel’de ‘milliyet farkı’ ücreti ödedi
Iğdır Ovası'nın tamamını İsrailliler aldı!
Vatandaş ‘komisyonculuğa’ soyundu: Ücretsiz kömür sosyal medyadan satıldı!
Başkan'ın "tasarruf" çağrısı yaptığı AKP’li belediye suya her ay zam yapmış!