AKP'li eski milletvekili Şamil Tayyar, Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik yapılan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın tutuklandığı operasyonun ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Turbun büyüğü heybede" açıklamasını yorumladı.
Tayyar TV100'de Talat Atilla ile Pazar Siyaseti programında, Erdoğan'ın bu ifadesiyle kimi ve neyi kastettiği yönünde gelen soru üzerine şunları söyledi:
"Kamuoyunun algıladığı şekliyle baktığımızda hemen ilk akla gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Bundan sonraki süreçte İmamoğlu'yla ilgili yeni bir soruşturma olur mu ya da istinafta bekleyen dosyası hızlı bir şekilde sonuçlanır mı? Siyaset gündemine bir tartışma konusu olarak girer mi, bilemiyoruz ama sonuçta onun da eli kulağında. Yaklaşık 1 buçuk yıl oldu. İstinafta bekleyen dosyaların sürelerine bakıldığında bunun çok aşıldığını görüyoruz. Artık bugünlerde o dosya da karara bağlanabilir ve onaylanma ihtimali yüksek gözüküyor. İmamoğlu da bu kararı satın almış vaziyette. 'Hadi bir an önce onaylayın' diye kendisi de açıklama yaptı."
Beşiktaş Belediyesi'yle ilgili iddiaların benzerinin Büyükşehirle ilgili geçerli olabileceğini ve bununla ilgili bir ön hazırlık olabileceğini belirten Tayyar, sunucunun "İmamoğlu da tutuklanabilir mi?" sorusu üzerine de "Aynı süreç olabilir. Eğer ölçü kaçar, yargıya intikal ettirilen dosyaların altı boş olur, bu bir siyasi operasyon gibi algılanırsa tersine dönebilir.
İmamoğlu'yla ilgili bir hazırlık varsa bunun altyapısının çok sağlam olması lazım. Sonuçta CHP'nin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuşuyoruz. Çok sağlam bir dosya olmazsa ters teper."
Sözcü
Erdoğan'ın kitabıyla fotoğrafı işlerini açtı! Ziver Holding Başkanı, AKP aday adayı Demirci, Botaş’tan 3 milyarlık ihale aldı31 izlenme
Tarihe geçecek olay! Bu pankarta öyle bir ceza verildi ki!59 izlenme
Baba Ordu kızını savundu: Kedi kızımın hobisi!223 izlenme
Eski İttifak ortağından AKP'ye zehir zemberek sözler: "Rüşvet, kibir ve haramdan millet usandı"29 izlenme
EYT’liler sabah saatlerinde SGK önünde uzun kuyruklar oluşturdu37 izlenme
AKP öyle bir vergi düzenlemesi istedi ki ortağı bile itiraz etti!7 izlenme
Erdoğan'a, '128 milyar dolar nerede?' anketi şoku!97 izlenme
Cengiz İnşaat, İkizdere'de talana devam ediyor: Taşocağında dinamit patlattı, toprak kayması oldu39 izlenme