AKP'nin tüm itirazlara rağmen Meclis'e getirdiği ve kabul edilen sokak hayvanları öldürmeyi öngören Katliam Yasası'na tepkiler gelmeye devam ediyor. Son tepkilerin odağında ise AKP Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir vardı.
Sosyal medya X hesabı üzerinden 'Evet' oyunu paylaşan Aydemir, şu ifadeleri kullandı:
"Ankara’da büyüyen biri olarak benim de sokak köpekleriyle ilgili kötü hatıralarım var. Sokakta oyun oynamaktan korkardım. Liseye başlayana kadar okula ailem bırakırdı, tek başıma gidemezdim. Ailemin en büyük korkusu köpeklerden kaçarken araçlara dikkat etmeyişimdi. İtiraf edelim ki hepimizin benim gibi hikayeleri var. Bugün sayıları daha da artan sahipsiz köpekler nedeniyle birçok çocuk, benim yaşadığım bu korkuyu yaşıyor. Birçok aile aynı endişeleri taşıyor.
Artık daha fazla kardeşimizin hayatlarını etkileyecek travmalara maruz kalmaması için, büyüklerimizin evlerine hapsolmaması için, sokaklarımızın huzura ve güvene kavuşması için, milletimizin genel bir talebi olan sahipsiz sokak köpekleri sorununu ortadan kaldırmak için,
Evet dedik.
Çok şükür ki Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifimiz her türlü engelleme girişimine rağmen Genel Kurul’da kabul edilerek yasalaştı. Her ne kadar birileri millete dirense de biz hakimiyetin millete ait olduğunu bir kez daha gösterdik. Kardeşlerimize, büyüklerimize, çok sevdiğimiz milletimize, hepimize hayırlı olsun."
Aydemir'in paylaşımına sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları:
Gerçek Gündem
İmamoğlu: "İktidar önümüzdeki seçimi yargı eliyle kazanmanın yollarını arıyor"20 izlenme
Doktordan skandal 19 Mayıs mesajı! Tepki yağdı!240 izlenme
AKP'lilerin eşantiyon oyunu açığa çıktı!65 izlenme
11 kişiye mezar olan fabrika önünde gergin anlar: CHP'li vekile müdahale!52 izlenme
Üniversiteli Türk genci yurt dışında iki haftada nasıl 105 bin lira kazandığını anlattı44 izlenme
Merdan Yanardağ 'Rejim taşınabilir olmaktan çıktı, toplumun boğazını sıkıyorlar!'66 izlenme
Narin cinayetinde casuslara taş çıkartacak organizasyon!46 izlenme
Yer Kağıthane: Çalmaya çalıştığı motosikletin sahibinden dayak yedi, polise gidip şikâyetçi oldu30 izlenme
Hocanın 'Namazı bırakmayın' uyarısına rağmen Erdoğan’ı görenler namazı bıraktı, ayağa kalktı!
Yunanistan Göç Bakanı: Afgan göçü için en güvenli ülke Türkiye!
Erken seçim tarihi tartışmalarına AKP tarzı açıklama: "Erken seçim değil seçim tarihinin güncellenmesi"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan TRT'ye tepki: "Tek haberimizi yayınlamadı. Kul hakkı yiyorlar"