Bitlis’in Mutki ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne İŞKUR üzerinden alınan personellerin AKP’li isimlerin yakınlarından oluştuğu öğrenildi. Yapılan personel alımlarının tamamı AKP yönetimi tarafından yapılırken işe alınan kişilerin belediye başkanlarının yakın akrabaları, AKP’li Belediye Meclis Üyelerinin ve AKP İl Genel Meclis Üyelerinin yakınları olduğu ortaya çıktı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne alınan personellerin içinde AKP Mutki İlçe Başkanı Oktay Orbay’ın kızı Ebru Orbay’ın da bulunduğu öğrenildi. Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, personel listelerinin partililer tarafından hazırlandığı ve AKP’ye yakın isimlere yer verildiği bildirilirken işe alınanlar arasında belediye meclis üyelerinin çocukları ve torunlarının da bulunduğu ifade edildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Mutki İlçe Başkanı Evrim Emre Yol, “Bugün içinde AKP Yerel Yöneticileri, AKP İlçe Örgütü, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve AKP Üye ve yandaşlarından ibaret Mülki İdare Amirlikleri tarafından İŞKUR üzerinden kurumlarında ihtiyaç gösterilerek AKP örgütünün istem ve uygunluğu ile alımlar yapılmıştır. Birçok üniversiteli gencin ihtiyacı elzemken AKP siyasal anlayışının kirliliklerine tekrardan şahitlik etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.
Yapılan personel alımlarının tamamının AKP yönetimi tarafından yapıldığına dikkat çeken Yol, “Her gün hukuksuzluk ve haksızlıkla geçinen AKP siyasetinin, ülkenin en geri kalmış ilçesindeki uygulaması ciddi bir haksızlıkken yaptıklarıyla adeta övünen bir kirlilikten bahsetmekten öteye gidemeyiz. Bu uygulamalar demek ki ilin AKP’li vekili tarafından, AKP İl Yöneticileri ve Mülki Amirlerin rızası ile mümkün olmaktadır.” sözlerini sarf etti.
2025 yılında vergilere büyük zam geliyor: İşte üç ay sonra devreye girecek tutarlar33 izlenme
Mahfi Eğilmez yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı: 'Ne siz sorun ne ben söyleyeyim'33 izlenme
Milletin parasıyla romantizm!214 izlenme
İmamoğlu'nun yarın görülecek davası düştü27 izlenme
ABD savaşa girecek mi? Hüsnü Mahalli İran'a olası saldırının yönetileceği ülkenin ismini verdi! "İran füzesini Amerika karşılıyor"52 izlenme
Erdoğan'ın oy tehdidine Hataylılardan yanıt: "Herkes bir cümleyle uğurlanır: Hakkınızı helal ediyor musunuz? Biz Antakyalılar olarak bu defteri o gün kapatacağız"65 izlenme
Bakan Bilgin’den 'EYT' açıklaması119 izlenme
Genç kız, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde kadınların video ve fotoğraflarını çeken kaçak sapıkları suçüstü yakalayıp ifşa etti!62 izlenme
Sedat Peker'in oğlu Celal Han'ın pasaportu iptal edildi
Dünya basını yerel seçimi böyle gördü: Erdoğan iktidarı için bir darbe
Mücella Yapıcı: "Velev ki sürtüğüz, ama senden daha dürüstüz Erdoğan"
AKP’li belediye caddenin 18 yıllık ismini değiştirdi, komutanın adı çizildi bakanın ismi verildi!