Süleymancıların lideri Alihan Kuriş'e yönelik suç örgütü operasyonunda 200 kilo altından çıktığı belirtilen kardeşi Hilmi Tuna Kuriş, diğer firarisi Erhan Yılmaz ile Marmaris'ten yurt noktasından kaçmaya çalışırken yakalandı.
Firarda kullanılan aracın eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e tahsis edilmiş çakarlı olduğu ortaya çıktı.
Olayın ortaya çıkmasının ardından AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar, İdris Naim Şahin'in FETÖ'nün Hakan Fidan'ı 7 Şubat'ta MİT'in kalkışı sırasında İçişleri Bakanı olduğunu hatırlattı.
Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
FETÖ'nün 7 Şubat'ta MİT operasyonunda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'di.
Cumhurbaşkanımız @RT Erdoğano zamanında başbakandı, çok öfkeliydi.
16 Şubat'ta Kısıklı'daki evdeydim, henüz ameliyatın ağrıları devam ediyor.
Sonradan açıkladığı için anlatımda beis yok, “asıl hedef benim, hadi beni alsınlar da göreyim” diyordu.
FETÖ'yle mücadele asıl olarak 7 Şubat'ta başladı.
Bakan Şahin'e emniyetteki tüm FETÖ'cüleri temizlemek için talimat anlattı.
Şahin'le bu mücadelenin gerçekleşeceği belliydi, nitekim 24 Ocak 2013'te görevden alındı.
O maliyenin isabetli olduğunu milletvekili iken yazarken, parti içinde kızanlar oldu.
Aradan geçen zaman haklılığımızı teyit etti.Gördük ki İdris Naim Şahin programımızda yeni bir skandalla.
Yurt dışından kaçarken Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz'ın kullandığı 34 SL 313 plakalı araç Şahin'e “tahsisli” olduğu ortaya çıktı.
Bu dağıtım, Şahin'in İçişleri Bakanlığının yapması nedeniyle 2030 yılına kadar “koruma aracı” olarak görev kapsıyor.
Ve çakarlı.
Araç San Sistem Lojistik adına tescilli, ancak 17 Aralık 2025 tarihinde 5 yıl süreyle Şahin adına “koruma aracı” olarak tahsisi yapılıyor.
Şüpheliler Kuriş ve Yılmaz, eski içişleri bakanının çakarlı koruma aracıyla 14 Ağustos günü İstanbul'dan Marmaris'e hareket ediyor.
Tam bir skandal.
Herhalde Şahin'in de kapısı çalınır, skandal sorulur.
Söz konusu iddiaların ardından eski bakan İdris Naim Şahin'den açıklama geldi.
Aracı kiraladığı şirket hakkında suç duyurusunda bulunan Şahin, "Benim bilgim ve iznim dışında kullandırılmış" dedi.
Açıklama şöyle:
"21 Ağustos 2026 tarihinde ulusal basında yer alan, bir suç örgütüyle bağlantılı iki şahsın yurt hedefinin kaçırılması girişiminde adıma tahsisli olduğu ileri sanayi bir araç iddia edildi. Konuyla ilgili olarak, aşağıdaki bilgilerle halka açık olarak paylaşılması gerekli ve işlevseldir.
Haberlere konu olan tarihlerde Ankara'da bulunup bulunmadığı, İstanbul'a herhangi bir seyahatim yapılmadığı, söz konusu araç anılan tarihlerde tarafımca da kullanılmamıştır.
Aracın şahsımla ilişkisi şu şekildedir: İstanbul'a yapılan kısa süreli seyahatlerde ulaşım maliyetinin karşılanması amacıyla, bir lojistik firmasıyla görüşülmüş ve 17.12.2025 tarihli araç kiralama sözleşmesi imzalanmıştır. Aracın mülkiyeti şahsına ait değildir.
Genel olarak Ankara'da ikamet etmem sebebi, söz konusu aracın kullanıldığı dönemde kiralayana ait otoparkta saklanması mutabık kalmıştır. Araç, yalnızca İstanbul'da bulunulan günlerde yalnızca kendi personelim tarafından kullanıldı. Bunun dışında hiçbir donanım tarafımca izin verilmemiş, bu yönde bilgi alınmamış ve onay gösterilmemiştir.
Böyle bir araç, sözleşmenin amacı ve kapsamı dışında, bilgim ve irademe aykırı olarak kiraya veren firma sahibi tarafından bir suç fiilinde faaliyet anlaşılmaktadır.
Haberlerde adı geçen suç rejiminin karışımı ile kaçırılmaya çalışıldığı ileri gizli şüpheliler tarafımca tanınmamaktadır. Bu kişilerle geçmişte veya hâlihazırda herhangi bir tanışıklık, iş ilişkisi ya da irtibatım mevcut değildir. Kiralama işlemleri sürecinin firmasının sahibini ortak bir arkadaşının tanışmış olup olmadığı, aramızdaki kiralama sözleşmesinin dışında bir ilişki mevcut değildir.
Olayın basın yoluyla öğrenilmesi üzerine kira sözleşmesinin feshi ve araç ismimle ilgili kişilerin tahsisinin kaydının için derhâl başvuruda bulunulmuştur. Aracı bilgim ve rızası dışında kullanan firma yetkilisi Mehmet ÖZMEN hakkında ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde güveni ihlal etme suçu kapsamında suç duyurusunda bulunulmuştur.
İddiaların doğruluğunun değerlendirilmesi soruşturması yürütülen makamlara ait olup, bu makamların çalışması saygıyla karşılanmaktadır."
Sözcü
Avukat Rezan Epözdemir'in hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu22 izlenme
Yellen Rusya'nın dondurulan varlıklarına el konulmasının yasal olmadığını söylüyor43 izlenme
Akit TV'de Erdoğan'a 'Gazze' mektubu: 'Bizi hayal kırıklığına uğrattın, seni rabbime şikâyet edeceğim'56 izlenme
Atatürk'ün adı sadece bir cümlede!129 izlenme
Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası: '1994 ve 2001’in ardından en büyük devalüasyon, daha da kötü olacak'65 izlenme
Benzine 6 ayda dev zam!50 izlenme
Mansur Yavaş pastadan sonra çileği de aldı!35 izlenme
Alevlerin üzerinde 10 saat uçtu yine de sosyal medyaya yaranamadı!26 izlenme
Son seçimi bilen araştırma şirketinden yeni anket! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmamoğlu yarışında çarpıcı sonuç
Memur ve Emekli maaşları kuruşu kuruşuna netleşti! İşte ödeme günleri
AKP'nin ektiği kin ve nefret tohumları sonuç vermeye başladı !
Yediği cezadan 1 ay sonra dışarı çıktı, izni ayakkabı boyayarak geçirdi