İktidara yakın TGRT Haber’de yayımlanan Medya Kritik programında, 2026 yılına dair ekonomik beklentiler masaya yatırıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in piyasalara para akışının rahatlayacağına yönelik mesajları değerlendirilirken, AKP eski milletvekili ve gazeteci Şamil Tayyar emekli ve asgari ücretliler için gerçek rahatlamanın başlayacağı tarihi açıkladı.
Tayyar, "Türkiye bu ekonomik zorluklarla güçlüklerle 5 yıldır mücadele ediyor. Dar ve sabit gelirlilerin bütçesinde ciddi ve ağır tahribata yol açtı. Yeni süreçte çok daha önemli reformlara ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum" dedi.
“Temmuz’da ikinci bir asgari ücret artışı ve seyyanen zam beklemiyorum” diyen Şamil Tayyar, asıl düzenlemeler için 2027’yi işaret etti.
Tayyar, emekli, memur ve asgari ücretliler için ciddi artışların 2027’de yapılacağını, seyyanen zammın da bu pakete dahil olacağını söyledi.
2027’yi “bolluk ve bereket yılı” olarak niteleyen Tayyar, bu yıl sıkı para politikasının etkilerinin süreceğini, gerçek rahatlamanın ise 2027’de hissedileceğini ifade etti.
Sözcü
29 Ekim'de, 10 Kasım'da hutbeyi unutan Diyanet, bakın ne için hutbe okutuyor!214 izlenme
'Kamuoyu tepkisi' diye suç yarattılar!97 izlenme
Ocak'ta tezgâha zam yağdı23 izlenme
Malatya'da yıkılmış evlere 'hasarsız' raporu!43 izlenme
SGK ve Bağ-Kur'lular dikkat: Hesaplara yatacağı tarih netleşti! Kim ne kadar maaş farkı alacak? İşte tablo...37 izlenme
Emekli ‘Fakru Zaruret’ içinde yaşıyor43 izlenme
Dünya basınından yerel seçim yorumları: Erdoğan'a büyük bozgun44 izlenme
Köylüler kesilen yüzlerce çam ağacının arkasından hıçkıra hıçkıra ağladı!31 izlenme
Kadın çiftçiler kurtuluşun yolunu açıkladı: "Başımızdaki değişecek ondan sonra rahata ereceğiz!"
İmamoğlu’ndan ‘mertlik’ göndermesi: "Dilerim bu defa başarırlar"
İmamoğlu'nun dedikleri 'uyuşturucu jeti'nin sahibi AKP'li isim konuştu
Diyanet’e 8 bin 489 kişilik yeni kadro! Astronom alacaklar!