Adalet Bakanlığı’nın düzenlediği Arabuluculuk Sınavı, 24 Kasım’da yapıldı. Bu sınava arabulucu olmak isteyen 200 milletvekili de girdi. Vekiller arasında İBB Başkanlığı seçimlerinde dikkat çeken, mesleği avukatlık olan AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da yer alıyordu.
AKP’li Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ 72 puanla başarısız olurken, Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar da sınavı geçemeyen bir başka isim oldu.
Adalet Bakanlığı’nın arabuluculuk sınavına giren 200 milletvekilinden hiçbiri, 91 barajını geçemedi. Aylar boyunca ellerinde hukuk kitaplarını düşürmeyen ve bir kısmı özel kursa giden vekiller barajı yüksek buldu.
2.5 yıl sonra arabuluculuk sınavı bir kez daha açıldı. İki hafta önce yapılan sınava tüm partilerden yaklaşık 200 milletvekili katıldı. Milletvekillerinin aylar boyunca ellerinde hukuk kitaplarıyla sınava hazırlandığı, bazılarının ise özel olarak kursa gittiği öğrenildi.
Sınav sonuçları önceki gün açıklandı. 100 puan üzerinden yapılan sınavda baraj 91’e yükselince, milletvekilleri taban puanın altında kaldı. 30 bin kişinin katıldığı sınavda 6 bin 271 kişi arabulucu olmaya hak kazandı. Sınavda değerlendirmenin en yüksek puan alandan aşağı doğru yapılacağı bildirilmişti. Çoğu genç olan hukukçuların yüksek puan alması nedeniyle milletvekilleri sıralamaya giremedi.
MHP Hatay Milletvekili depreme canlı yayında yakalandı, arkasına bakmadan kaçtı50 izlenme
Hukukçulardan 'tebliğcilere' tepki: 'İfade özgürlüğü değil, suç işliyorlar'41 izlenme
Tuncay Özkan Meclis kürsüsünden böyle haykırdı 'Fethullah'ın itleri yıldıramaz bizleri !'491 izlenme
CHP'den emeklilerin bayram ikramiyesi için kanun teklifi11 izlenme
Mülakat skandalı!122 izlenme
Gezici anketi yorumu: Seçimin sürprizi Akşener mi?461 izlenme
Ayşe Ateş’ten kendisini öldürtmek için tetikçi arandığı iddiasına: "Sinan için de kapı kapı katil aradılar"28 izlenme
AKP seçmeni kadın utanmadan iftira atınca vatandaşlar ağzının payını verdi !2849 izlenme
Kendisine 'Vatan haini' diyenlere Gökhan Özoğuz böyle yanıt verdi!
Kadıköy'de 2 erkeği ulu orta ilişkiye girerken görüntüleyen genç isyan etti: Dayı ayıp değil mi?
Tutuklanan Sedef Kabaş’tan ‘saray’ mesajı
Özel'in açıkladığı avukat gözaltına alındı, CHP sordu: "Bu kişiyi kim kullanıyor, asıl nüfuz ticareti yapan kim?"