Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Murat Kapki, 12 Ağustos 2025 tarihinde savcılığa ulaşan dilekçesinde, AKP’nin eski Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve avukat Mücahit Birinci’yi hedef alan ağır suçlamalarda bulundu. Kapki, el yazısıyla kaleme aldığı dilekçede, Birinci’nin kendisini cezaevinde ziyaret ederek 2 milyon Amerikan Doları karşılığında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik tamamen kurgulanmış, iftira niteliğinde bir ifade vermeye zorladığını söyledi.


Murat Kapki, dilekçesinde şu ifadeyi kullandı: “31072025 tarihinde Avukat Mücahit Birinci ziyaretime geldi. Kendisi daha önce haber yollayıp bana ‘Vekalet çıkarırsan işini hallederim’ demişti.” Kapki, bu görüşme öncesinde 29 Temmuz 2025’te Muratlı Noterliği’nde Mücahit Birinci’ye vekaletname verdiğini, ancak yaşananların ardından 5 Ağustos 2025’te noter aracılığıyla vekaleti iptal ettiğini (azilname) belirtti.
Kapki’nin anlatımına göre Mücahit Birinci, cezaevi görüşüne 1,5 sayfa uzunluğunda bir ifade metni getirdi. Bilgisayar çıktısı olan bu metinde, Kapki’nin görmüş veya duymuş gibi savcıya anlatması istenen tamamen kurgu iddialar yer alıyordu:
1. Otel Buluşması İddiası:
Murat Ongun ile bir otelde buluştukları, burada Hüseyin Köksal, Emrah Bağdatlı ve Fatih Keleş’in de bulunduğu, alınan ihalelerden toplanan paraların İmamoğlu’nun siyasi propagandası ve CHP genel kurulu için kullanılacağının konuşulduğu. (Otelin adı, tarih ve saat boş bırakılmıştı.)
2. Özel’in Haberi Olduğu İddiası:
Murat Ongun’un ihalelerden gelen paraların kullanımından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in haberi olduğunu Hüseyin Köksal ve Emrah Bağdatlı’ya anlattığı; Kapki’nin ise bunu Hüseyin Köksal’dan duyduğu.
3. Roma Gezisi İddiası:
Murat Ongun ile Fatih Keleş’in Roma gezisinde “hem hesapları şişirdik hem de gazetecileri nemalandırdık” dediği, İmamoğlu’nun da “İyi yaptınız, hepsi aç köpek, ara ara doyurun” karşılığını verdiği.
4. Yargı Bağlantısı İddiası:
İBB’ye operasyon olacağı bilgisi duyulduğunda Murat Ongun’un, “Avukat Mehmet Pehlivan o işleri çözer, Çağlayan’ın yarısı onun elinde” dediği.
Kapki, dilekçesinde bu ifadeleri imzalamayı reddettiğini belirtti. Ancak Birinci’nin ısrarcı olduğunu şu sözlerle aktardı: “Kendini bana bir hafta teslim edeceksin, hiçbir soru sormayacaksın, Makyavelist düşün, çıkmak için her şey mübahtır.”
Kapki’ye göre Birinci, sadece iftirayı kabul etmesini değil, aynı zamanda 2 milyon Amerikan Doları vermesini de istedi. Karşılığında ise “Bu işi hallederim, medya desteğim olacak” vaadinde bulundu. Kapki, bu sırada Birinci’ye “Fuat Uğur, Cem Küçük ve Nedim Şener benim hakkımda yalan yazıyor” dediğini, Birinci’nin ise “Hepsi bende, merak etme, ben halledeceğim” karşılığını verdiğini iddia etti.
Kapki, iftirayı kabul etmeyeceğini söylediğinde Birinci’nin ayağa kalkarak elini sıktığını ve kapıya yöneldiğini, çıkarken “Senin tercihin” dediğini dilekçesinde yazdı.
Avukatının Suç Duyurusu Dilekçesi
Murat Kapki’nin avukatı, müvekkilinin el yazısıyla yazdığı şikayet dilekçesini ek yaparak Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.




Financial Times: TL’deki değer kaybına rağmen enflasyon, Türk turizmini de vurdu21 izlenme
Vatandaşlar bu yüzden komşuya gidiyor! Bodrum’da otopark 800 TL, restoran’da hesap 20 bin TL20 izlenme
İşte AKP’nin yüzyılı: SGK’nin açığı 500 milyar TL’yi aştı!19 izlenme
Sedat Peker'den Diyanet'e: "Bir liste yayınlasın, herkes rahat etsin"53 izlenme
Van'da baraj gölüne uçan otomobilin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı16 izlenme
RTE'yi peygamber yapan şuursuzlar bitmiyor 'Hz Muhammed'e ismiyle hitap edilmiyordu sayın cumhurbaşkanımıza da ismiyle hitap edemezsiniz !'1120 izlenme
Beşiktaş'tan Aboubakar açıklaması.14 izlenme
1 Mayıs yine vahim görüntülere sahne oldu: Mecidiyeköy'den Taksim'e çıkmak isteyen gençler yerlerde sürüklendi, yüzlerine basılarak gözaltına alındı8 izlenme