AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, kentteki Arapça tabelalara yöneltilen eleştirilerin gereksiz olduğunu söylerken "Araplar iyi ki var. Parayı bırakan da Araplar" ifadelerini kullandı.
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen 4 milyona yakın Suriyelinin, demografik yapı ve işsizlik sorunlarını da beraberinde getirirken AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın açıklamaları dikkat çekti.
İstanbul başta olmak üzere Suriyeli nüfusun yoğunlukta yaşadığı bölgelerde Arapça tabelaların gelişi güzel kullanılması, Türk işletmecilerin bir bir dükkan kapattığı yerlerde Suriyeli işletmecilerin yeni dükkanlar açması ve piyasanın çok altına çalışan Suriyelilerin Türk vatandaşlarının işsiz kalmasına neden olması vatandaşta rahatsızlığa neden olurken Başkan Demircan'ın açıklamaları tepki çekti.
Demircan, Arapça tabelaların aslında sorun olmadığını iddia ederken, "Sorun, Arapça tabelanın sunum tarzı, iptidailiği, estetikten uzak oluşu. Arapça düşmanlığı değil yoksa derdimiz. Araplar iyi ki var" ifadelerine yer verdi.
Demircan, ülkeye en çok parayı Arapların bıraktığını söylerken, "Bu, Avrupalılar gelmesin anlamında değil tabii. İstanbul'a gelen turistte Araplar ilk sırada. Alışverişte ilk sırada Araplar var" dedi.
Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'ın açıklamaları özetle şöyle:
"Bizim sorunumuz şu; hızla büyüdüğümüz için, esnaf turiste sunacak özgün bir şey bulamayınca kolayına kaçıyor. Bir yıl önce Arapça tabelalar daha fazlaydı, Arapça müzikler yine daha fazlaydı bugün daha az. Esnaf, işin kolayına kaçıp müşteriyi tavlamak için böyle davranıyor.
Zaman zaman müdahalemiz oluyor. Sorun, Arapça tabelanın sunum tarzı, iptidailiği, estetikten uzak oluşu. Işıl ışıl neonlar estetikten uzak. Arapça düşmanlığı değil yoksa derdimiz. Derdimiz kalite ve estetik. Araplar iyi ki var. Bu, Avrupalılar gelmesin anlamında değil tabii. İstanbul'a gelen turistte Araplar ilk sırada. Alışverişte ilk sırada Araplar var. Parayı bırakan da Araplar. Şu gelsin bu gelmesin diyemeyiz. Şehre gelen Avrupalılarda düşme vardı fakat şimdi Alman turistlerde artış bekliyoruz."
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/akplibaskandanilgincaciklamaaraplariyikivar203208h.htm
Pazarlık usulü 100 ihaleden 94'ü gizli yapıldı19 izlenme
Kademeli tarife vatandaşı çarptı! Elektrik faturasını gören fenalık geçiriyor41 izlenme
CHP’li Yavuzyılmaz: 'Türkiye’de ekonomik krizin sebebi 3 kelimede saklı: ‘Yap, işlet, devret'55 izlenme
İstanbul’da yabancılara oturum izni yasağı getirildi39 izlenme
Depremin ardından 26 gün geçti: Hatay'da hala temiz su yok!34 izlenme
Ortadoğu'da korkutan hamle: İran’dan Hizbullah’la üst düzey görüşme24 izlenme
Mansur Yavaş’tan Türkiye’de bir ilk! ABB’nin beş yıllık Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu paylaştı26 izlenme
Zonguldak'ta maden ocağında göçük! 6 işçi yaralandı, 1 işçi hayatını kaybetti, 280 işçi kurtarılmayı bekliyor41 izlenme
Ticaret 'savaş' dinlemiyor; Filistin’e bombalar yağarken İsrail ile alışveriş devam etti!
Fenerbahçe Ülker Sports Arena'nın hoparlörlerinden İzmir Marşı çalındı, tüyler diken diken...
Depremde evler yeniden yapılacak diye demir ve çimentoya rekor zam yaptılar
"Şeriatı getirin" dedi, aldığı cevap röportaja damga vurdu: "Cumhuriyet'e meydan okuyana biz de meydan okuruz"