Çarşamba Ovası’na bölge halkının karşı çıkmasına ve adli sürecin devam etmesine rağmen yapılan Biyokütle Santralinden sonra, Samsun’un batı kısmında bulunan Bafra Ovası’na da meyve ve sebze hali yapılmak istenmesi tepkilere neden oldu.
TEMA ve Samsun Ziraat Mühendisleri Odası, hal yapılmasına karşı çıkarak alınan karardan vazgeçilmesini istedi.

ALTERNATİF ALAN BULUNAMAMIŞ
Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hasan Çobancı, meyve ve sebze halinin yapılacağı alanın Bafra Ovası koruma alanı içerisinde kaldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
* İlave imar planı talebi Toprak Koruma Kurulu toplantısında görüşülmüştür. Meyve ve sebze hali yapılması düşünülen alan Bafra Ovası Koruma alanı içerisinde kalmaktadır.
* Ayrıca bu alan DSİ sulama sahasının içerisinde kalan, 1.sınıf mutlak tarım arazisidir.
* Talep edilen alan ile ilgili Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ile TEMA Temsilcisinin karşı oylarına rağmen Toprak Koruma Kurulu Toplantısı’nda söz konusu alan, tarım dışı amaçlı kullanılmasına izin verilmiştir.
* Samsun İli Toprak Koruma Kurulu, Bafra ilçesi meyve sebze hali yerinin tarım dışı amaçlı kullanılmasında kamu yarı olduğu, alternatif alan bulunmadığı ve ulaşım kolaylığı gibi nedenler göstermiştir.

OVA BETONLAŞMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA
5403 sayılı kanunun 14. maddesine göre Büyük Ova Koruma Alanı içerisinde kalan tarım arazilerinin tarım dışı kullanımlarının Tarım ve Orman Bakanlığı iznine tabi olduğunu vurgulayan Çobancı, “Meyve sebze halinin yapılacağı 18 hektar alanın tarım dışı kullanım izni, Bakanlık incelemesi aşamasındadır. Bakanlığın, kanuna göre, Toprak Koruma Kurulunun vermiş olduğu tarım dışı kullanım izni kararını iptal etmesi gerekmektedir. Biz buraya hal yapılmasına karşıyız. Toprak Koruma Kurulu’nun almış olduğu kararın onaylanması, ovanın tarımsal niteliğini bozacağı gibi, gelecekte benzer yatırımlara emsal teşkil edecek ve Bafra Ovası’nın hızla yapılaşma ve betonlaşma tehdidi ile karşı karşıya kalacaktır” diye konuştu.
Coronalı şoför belediye otobüsü kullanırken yakalandı!40 izlenme
AKP'de Sedat Peker çatlağı! "Bitriyor bizi"91 izlenme
Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen deprem, Manisa'daki müstakil bir evde hasara sebep oldu34 izlenme
Tarım Kredi marketlerinde 1 ay geçmeden zam!31 izlenme
Okulların kapısı bu kez de AKP Gençlik Kolları’na açıldı!198 izlenme
"Geçinemiyoruz" diyen emekçiler Ankara'da yürüdü: "Bu saltanat bitecek"21 izlenme
Evlenmek de hayal oldu! Düğün masrafı en az 400 bin TL32 izlenme
ODTÜ’lülere ‘Erdoğan’a hakaretten’ dava!121 izlenme
İddianame sonrası İmamoğlu'ndan ilk açıklama: "İhtiyacımız, milletimizin egemenliği ve adalettir!"
Su faturalarında soygun böyle yapılıyor: Aynı hizmet için farklı adlarda tahsilat!
Polisin George Floyd'u öldürmeden önce araç içinde darp ettiği görüntüler ortaya çıktı!
Avrupa Birliği'nden Türk vatandaşlarına kötü haber: AB üyesi ülkeler yasa dışı göçü önleme konusunda anlaştı