Kocaeli’ne bağlı AKP'li Körfez Belediyesi, belediyelerin öğrencilere burs verememesi üzerine Günışığı Derneği isimli bir dernek kurarak 3 bin öğrenciye burs sağlıyordu.
Geçtiğimiz yıl 3 bine yakın öğrenciye aylık 150 lira burs veren belediye, bu yıl da burs vermeye devam edeceğini duyurmuştu. Her sene ekim ayı sonu, kasım ayı başı gibi açıklanan bursların bu yıl da aynı şekilde olacağı bildirilmişti. Ancak, 8 ay boyunca öğrencilerin hesaplarına yatması gereken burslar yatırılmadı. Yetkililer bugüne kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı. Dün burs alan öğrencilere mesajla bursların devam ettirilemeyeceği bildirildi. Belediye gerekçe olarak ekonomik sıkıntıları gösterdi.
EKONOMİK SORUNLAR NEDENİYLE…
Körfez Belediyesi'nin öğrencilere gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı. “Sevgili öğrenci arkadaşlarımız… Belediyemiz himayesinde bir sosyal sorumluluk projesi olarak 2004 yılında kurulan Günışığı Derneği tarafından üniversite öğrencilerine yönelik, bağışçılarımızla sürdürmekte olduğumuz eğitim yardımı çalışmamız; dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik sorunların derneğimize yapılan bağışları olumsuz yönde etkilemesi sonucu devam ettirilememiştir. Anlayışınızı bekler eğitim hayatında başarılar dileriz.”
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/belediyedenogrencilerekotuhaberkrizvarburslariptal5203497/
Savaş tetikledi 2.1 milyar dolar Türkiye’den çıktı!42 izlenme
Türkiye'nin en değerli arazisi satıldı! Kim bu esrarengiz çocuklar?235 izlenme
İstanbul'da AKP'li belediye borcuna karşılık içinde caminin olduğu 11 arsayı elden çıkarttı! O arsaları bakın nereye verdi!153 izlenme
Tutdere döndü, Karalar dönemiyor19 izlenme
TOKİ raporu açıklandı: Tarihin en büyük vurgunu!211 izlenme
FT: İBB’ye borç veren yabancı yatırımcılarda Erdoğan tedirginliği var91 izlenme
DP'li Enginyurt'tan Bilal Erdoğan'a sert tepki: “128 milyar doları çaldığınızda deprem mi oldu Bilal? EYT mi çıkarttınız Bilal?”32 izlenme
Doğalgaz bağlantı ve hizmet bedellerine yüzde 54 zam geldi!57 izlenme