Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Belde A.Ş bünyesinde çalışan 5 bin 700 işçi, sağlık ve güvenlik personeli için Hizmetİş sendikası ücretlerde yüzde 25 zam yapılmasını talep etti. Belediye’nin işveren sendikası ise günlük yevmiyeye sadece 5 TL zam önerince, 4 aydır süren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlanmadığı için grev kararı alındı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işçileri, aile geçim indirimi (AGİ), yemek ve yol ücreti ile birlikte toplam 3 bin 150 lira aylık ücret aldığı için, Eylül ayında başlayan görüşmelerde Hizmetİş Sendikası yüzde 25 zam talebiyle görüşme masasına oturdu.
AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde 5 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi masada bitmeyince AKP’ye yakınlığı ile bilinen HAKİş’e bağlı Hizmetİş sendikası üyesi işçiler bugün grev kararı için oy kullandı. Grev kararı için oy kullanan 2526 işçinin 2482’si greve ‘evet’ dedi. Çıkan bu sonuçla birlikte 1 ay içinde taraflar arasında anlaşma sağlanmazsa işçi sendikası yasal olarak işyerinde greve gidecek.
5 LİRA ZAM TEKLİF EDİLMİŞ
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlaması gereken toplu iş sözleşmesi görüşmeleri pandemi nedeniyle Eylül ayında başladı. Eylül ayında başlayan toplu iş sözleşmesinde işçi sendikası işverene verdiği taslak öneride işçilerin ücretlerine yüzde 25 oranında zam talep etti. Belde A.Ş işçilerin arasında ücret farklarının yüksek olması nedeniyle sendika işçilerinin taban yevmiyelerinin 140 liraya çıkartılmasını istedi. Ancak işveren sendikası bu teklife karşı işçilerin taban yevmiyesini 105 liraya çıkartıp üzerine 5 lira zam yapmayı teklif etti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/akplibelediyeden5liralikzamteklifih60288.html
İBB davasında duruşma günü belli oldu17 izlenme
Kupon arazi satışı garantiye alındı21 izlenme
Sedat Peker, felçli eski futbolcunun ameliyat masrafını üstlendi28 izlenme
İşte Erdoğan’ın ‘Yazdık’ dediği ekonomi kitabının yeni sayfaları70 izlenme
Çiftçiyi bekleyen tehlike: Batık krediler ve ipoteklerde artış beklentisi68 izlenme
1.2 trilyon lira faize gitti17 izlenme
Başak Demirtaş faktörü nasıl etkiledi? İşte son İstanbul anketi46 izlenme
Gaziantep vaka artış hızında İstanbul'dan sonra 2. sıraya yükseldi!63 izlenme
KYK yurtlarında etüt salonu yerine vaaz odası, psikolog yerine manevi danışman!
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara'dan çok konuşulacak aşı itirafı! 'Türkiye'ye gelen Sinovac aşısı onaylanmış değil!'
KYK yurtları iktidara adeta para basıyor
Soylu, tacizi savunup, Demirel'i hedef göstermişti: Can güvenliğimden endişeliyim