AKP'li Çekmeköy Belediye Meclisi aralık ayı meclis oturumu gündemine gelen teklifte Ensar Vakfı, TÜGVA ve Yeşilay Cemiyeti’nin ilçe belediyesi ile “konut, kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor, sosyal hizmet ve yardım, orta ve yükseköğrenim öğrenci yurtları, meslek ve beceri kazandırma” gibi konularda işbirliği yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi talep edildi. Teklifin komisyon görüşünde TÜGVA’nın ve Ensar’ın vergi muafiyeti tanınan vakıflar olduğu anımsatıldı.
Teklifin belediye meclisinde görüşülmesi sırasında söz alan CHP’li Meclis üyesi Kamil Özkanca, “Yapılacak dayanışmanın halka herhangi bir fayda getirmeyeceğini düşündüğümüzden çoğunluk görüşüne ‘ret’ oyu veriyorum’’ dedi. CHP Meclis Grup Başkanvekili Ünal Bellek de “Okul saatleri dışında verilecek kurslarla; çağdaş ve bilimsel eğitime aykırı faaliyetleri olan bu vakıflarla işbirliği yanlış. İBB’nin bu tür vakıflara kaynak aktarmaması üzerine ilçe belediyelerine yönelen bu vakıflara destek verilmesini doğru bulmuyoruz. Bu iki vakfın Yeşilay Cemiyeti ile birlikte anılmasını da bir haksızlık olarak görüyoruz. Başkanlık makamına verilecek yetkilerin detaylarını ve amacını bilemediğimizden teklife Millet İttifakı olarak “hayır” diyoruz’’ dedi. Teklif, CHP ve İYİ Parti’nin ‘hayır’ oyuna karşın, AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.
Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu kurumlarla işbirliği protokollerini iptal etmişti.
https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/akplibelediyetugvaveensarvakfiileisbirligiyapacakh169430.html
AKP övünürken: ATAK helikopteri ne kadar yerli?1273 izlenme
'25 liraya üretilen kırmızı et, tüketiciye 75 lira'176 izlenme
Kızılay'dan İzmir'de büyük skandal! Tarihi geçmiş gıda ürünleri dağıtmışlar!90 izlenme
Dün her şey güzeldi! AKP’de şaşırtan istifa!84 izlenme
Okullarda vaaz dönemi: 10 yaşındaki çocuklara 'şehadet' anlatılacak!188 izlenme
İçeriden bilgi alan Selçuk Geçer emekliye müjdeyi verdi: "En düşük emekli maaşı 19 bin TL olacak!"35 izlenme
Sağlık Bakanı Koca corona tablosunu açıkladı: 27.692 yeni vaka tespit edilirken, 237 kişi hayatını kaybetti, 23.197 kişi sağlığına kavuştu!36 izlenme
Gerçek zafer ve devrim92 izlenme