Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirkette işçi olarak çalışan ve aralarında sendika temsilcilerinin de bulunduğu 24 kişinin görev yerlerinin değiştirilmesini, Belediyeİş Sendikası Ordu Şubesi protesto etti.
Şube Başkanı Kadir Altun, basın açıklaması yaparak şirketin işçilere sendikalarını değiştirmeleri için baskı yaptığını belirtti. Altun şöyle konuştu:
* Baskılara boyun eğmedikleri için sendikalarından vazgeçmedikleri için 24 arkadaşımız sürgüne gönderildi.
* ORBEL işçilerine sendika değiştirme baskısı yapanlara sesleniyoruz. Sendika değiştirme baskısı, zulümdür, vicdansızlıktır, ahlaksızlıktır, adaletsizliktir.
TALİMAT VERMİŞ
Altun sözlerini şöyle bitirdi:
* Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in Özel Kalem Müdürü Mehmet Altun, haddi ve yetkisi olmadan, hukuka aykırı bir şekilde daire başkanlarını arayarak ‘Belediye Başkanımız Hilmi Güler'in talimatı var, işçileri Belediyeİş'ten istifa ettirip, Hakİş veya Hizmetİş'e geçirin’ diye talimat vererek, açıkça suç işliyor.

FOTO: SOSYAL MEDYA/ Belediyeİş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun
GÖREVE İADE EDİN
* İşçilere baskı ve zulüm uygulanıyor. Bizler üyelerimizin sendika değiştirmesi için, baskı ve zulmün yapanların kimler olduğunu, nasıl bir oyunun içinde olduklarını ve hangi beklentilerle bunları yaptıklarını çok iyi biliyoruz.
* Sayın Güler, Anayasal sendikal seçme haklarını kullandıkları için, hukuka aykırı bir şekilde baskı ve sürgüne uğrayan 24 arkadaşımızı, eski işyerlerine iade edin.
Açıklamanın ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.
Ayçiçek yağının fiyatı tavan yaptı, markette ucuz bulan stokluyor: 460 lirayı aştı36 izlenme
CHP'ye 1 oy çıkan köyde CHP'ye rekor katılım!1705 izlenme
Bakan Bilgin'den 3. Asgari ücret artışı sorusuna yanıt: Şu anda gündemimizde yok, Aralık'ta değerlendireceğiz.37 izlenme
Huzurevinde skandal vurgun! AKP'li ismin eşi, huzurevindeki yaşlının banka hesabını boşaltmış!25 izlenme
Bakan Koca, güncel tabloyu açıkladı: Can kaybı 5.508'e, vaka sayısı da 220.572'ye yükseldi!91 izlenme
Narin cinayetinde 'Şahin Gözü' detayı: İtirafçının evi dahil her şeyi kaydetmiş51 izlenme
AYM kararı: Zorunlu din dersine 20 bin TL tazminat81 izlenme
İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan şok itiraf: "Ordumuz kendiliğinden çöküşe gidiyor!"24 izlenme
Böcek ilacı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden Böcek ailesinin hastaneden çıkma ve taksiye binme anı ortaya çıktı
Gelen tepkilerin ardından Milli Eğitim Bakanından geri adım! Kız çocuklarının ayrı okulda okumasını savunmuştu
İmamoğlu'ndan, Erdoğan'ın kaçak villa eleştirilerine yanıt: “Sokağa çıkın, ‘Sayın Cumhurbaşkanı böyle dedi’ deyin, sokaktaki insanların yüzde 90’nı buna inanmaz. Tersini sorun inanırlar”
Meclis'teki çocuk istismarı davasında ara karar