AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kendisinin kurduğu vakıfla işbirliği yaparak bina tahsis edecek.
Üsküdar Belediye Meclisi’nin eylül ayı oturumunda, meclise sunulan teklifte belediye ile Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın işbirliği yapması için yetki istendi. Teklifte, Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın belediyeye başvurarak, “Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi’nde bulunan ahşap dükkânın Üsküdar halkına sosyal, kültürel ve sanatlar faaliyetler alanlarında hizmet sunmak amacıyla ortak, işbirliği protokolü kapsamında kullanmayı” talep ettiği belirtildi.
Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, AKP’li Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, imzasının da yer aldığı teklifte, Klasik Türk Sanatları Vakfı ile belediyenin birlikte yürütecekleri çalışmaları gerçekleştirmek ve gerekli kararları almak için yetki istendi. Teklif, CHP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.
Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Belediye Başkanı Türkmen, “Biz Üsküdar’da birçok dernek ile işbirliği yapıyoruz. Klasik Türk Sanatları Vakfı da belediyenin gönderdiği vatandaşlara yardımcı oluyor, kurslar düzenliyor” dedi. Türkmen, yönettiğiniz belediye ile yöneticisi olduğunuz vakıf arasında işbirliği yapmanız etik mi sorusuna da “Burada yasal olarak bir sıkıntı yok. Çünkü bir ticari amaç yok. Burada tamamen sanatsal faaliyetler var” yanıtını verdi.
Üsküdar Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Ayça Mete, karara tepki göstererek şunları söyledi: “Belediye Meclisi’ne hukuka, kanunlara aykırı birçok madde getirildi. Bunlarda biri de Klasik Türk Sanatları Vakfı ile işbirliği protokolü. Türkmen işbirliği protokollerinin içeriğiyle ilgili Meclis’e hiçbir zaman bilgi vermiyor. Şimdi de belediye, kendi gayrimenkulünü bu vakfa kültür ve sanat faaliyetleri için veriyor. Yani 3 bin personeli olan belediye, kültür ve sanat faaliyetlerini kendisi yapmıyor ve bu vakfa yaptırıyor. Türkmen, Üsküdar Belediyesi’ni kendi malı gibi yönetiyor. Belediye Meclis toplantıları canlı yayınlansa Türkmen ve AKP hiçbir zaman Üsküdar’da seçim kazanamaz. Bir Belediye Başkanı’nın kurucusu olduğu vakfa gayrimenkul vermesi utanılacak bir harekettir.”
Gerçek Gündem
Kredi kartı kullanımı arttı: Vatandaş borç batağına saplandı!26 izlenme
Sokak röportajında konuşan vatandaş isyan etti: "Biz mülteciyiz! Kendi esnafımız mülteci olmuş. Ülke bitmiş"42 izlenme
iHL’de 32 derslikten 28’i öğrencisizlikten çürüyor26 izlenme
Bu fırtına dinecek gibi değil: Ege'de 9 dakikada üç deprem15 izlenme
Financial Times: ''Erdoğan, Kremlin'in oyununa geldi''158 izlenme
İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu25 izlenme
MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma! Rüşvet, yolsuzluk, görevi kötüye kullanma...82 izlenme
'Andımız denilen şey işkence gibi geliyordu... '289 izlenme
Cumhuriyet'in 100. yılında Türk kadının zaferi! A Milli Kadın Voleybol Takımının Avrupa Şampiyonluğu'nun geldiği an...
Öğrencileri TÜGVA’nın 'ücretsiz tiyatro' etkinliğine götürüp, AKP propagandası yaptılar!
AKP, rüşvet iddiaları karşısında sessizliğini koruyor
Okul fiyatlarını gören öğrenciler kayıt yaptırmaktan vazgeçiyor