Perşembe Belediye Meclisi, Mart Ayı Olağan Toplantısı'nı Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan başkanlığında gerçekleştirdi.
CHP ve İYİ Partili üyeler, belediyenin isminin yer aldığı tabelaya T.C. ibaresi eklenmesi için meclise soru önergesi verdi.
Önerge bazı AKP'li Meclis üyelerinin de evet demesine rağmen Başkan Mustafa Sayım Tandoğan'ın oyuyla önerge 9'a 8 reddedildi.
BAŞKANIN OYUYLA REDDEDİLDİ
Başkan Tandoğan, kararın ardından bir konuşma yaparak, “Önerge bugün meclise maksatlı verilmiştir. Keşke bize gelip böyle bir isteğimiz var deseydiniz. Keşke bu önergenin altında hepimizin oy birliği ile imzası olsaydı ama sizler bunu bile bile yapıyorsunuz. Bunda art niyet var. Samimi değilsiniz” dedi.

FOTO: SÖZCÜ
GECE YARISI TABELA DEĞİŞTİ
Gündüz meclis toplantısında kabul edilmeyen önergenin ardından gece yarısı Perşembe Belediyesi'nin girişinde hareketli anlar yaşandı. Ve tabelaya Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi.
Belediye Başkanı Tandoğan söyle konuştu:
Belediyeye Türkiye Cumhuriyeti yazmak, bu belediyenin Türkiye Cumhuriyeti’nde olduğunu göstermiyor. Burası zaten Türkiye Cumhuriyeti, Mozambik Devleti değil. Biz ülkemize T.C. denilmesinden rahatsızız.
*Çünkü bu cümleyi PKK da sık sık kullanıyor. Onun için biz buraya Türkiye Cumhuriyeti diyoruz. Bunu ideolojik hale getiriyorlar, siyasi anlamda kullanıyorlar. Biz bunun böyle kullanılmasını engellemek için böyle davrandık

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan. FOTO: SÖZCÜ
“ZORLAMAYLA DEĞİL, ÖZGÜR İRADEMİZLE ASTIK”
Meclis toplantısının ardından meclis üyeleriyle bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Mustafa Sayım Tandoğan, “Biz belediyemizin dışına ne kimsenin baskısı, ne de kimsenin etkisi altında kalmadan meclis üyesi arkadaşlarımızla konuşarak karar aldık. Gece yarısı yaptığımız bir çalışmayla Türkiye Cumhuriyeti olarak yazdırdık. Biz bunu kimsenin zorlamasıyla değil, kendi hür özgür irademizle bunu buraya yazdık. Bu da bir yurttaşlık görevidir. Ben görevimi yerine getirdim. Bizi kimse Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı gibi göstermeye kalkmasın” dedi.
10 AY ÖNCE REDDEDİLMİŞTİ
Diğer taraftan seçimden sonra mayıs ayında yapılan Meclis toplantısında CHP grubu tabelaya T.C. ibaresinin eklenmesi için soru önergesi vermiş ve AKP'liler tarafından bu önerge kabul edilmemişti.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplibaskandanbirgariptchamlesi5669161/
Akademisyenlere cüppe yerine sarık öneren rektörden, AKP'li adaylara övgü!439 izlenme
Kazdağları'ndaki maden projesine yürütmeyi durdurma kararı çıktı16 izlenme
Muharrem İnce işsizlik rakamlarını yorumladı67 izlenme
AKP, itibarı işte bu hale getirdi ! Avusturya polisi, Türk yolcuların üzerini köpekle aradı !897 izlenme
1 milyon öğrenci heyecanla bekliyordu: LGS tercih sonuçları açıklandı13 izlenme
Bakan Soylu: Tarihimizin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız35 izlenme
Gaziray istasyonunda çökme!117 izlenme
"Uyan Kayseri" demek de suç sayıldı! 5 yıla kadar hapsi isteniyor22 izlenme