Ataşehir Tokatlılar Derneği Başkanı ve AKP Ataşehir Meclis Üyesi adayı ;Veli Arslan, 17 Mart’a yapacağı tanıtım toplantısının davetiyelerinde ‘Semah Ekibi Gösterisi’ yazılmasına Alevi kurumlarından tepki geldi. Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Kul Himmet Cemevi, Seyit Sülayman (Aziz Baba Cemevi) ve PSAKD Ataşehir; Cemevi ortak bir açıklama yaparak semahın siyasi bir rant için kullanılmayacağını vurguladı.
Veli Aslan’ın aday toplantısı için hazırladığı davetiyede, “Semah Ekibi Gösterisi” yazılmasına tepki gösteren kurumlar, Veli Aslan’ın kendisini Keçeci Baba evlatlarından olduğunu beyan ettiği hatırlatıldı. Açıklamada, Veli Arslan’a ve Keçeci Baba yol evlatlarına çağrıda bulunuldu.
Semah’ın bir gösteri olmadığını Alevilerin cemlerde yaptığı hizmetlerden biri olduğu vurgulanan açıklamada, “Semah siyasi bir aracın veya başka bir amacın gösterisi değildir” denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bizler semahlarımızı seyir için değil Hakk için döneriz. Siyaset yapmak, meclis üyeliği adaylığı her bireyin demokratik hakkıdır, lakin siyasi düşüncesi ne olursa olsun inanç değerlerimizi kullanmak kimsenin hakkı veya haddi değildir. Bireysel siyasi çıkarları uğruna değerlerimizi kullanan kim olursa olsun ister bel evladı ister yol evladı Alevi kurumlarını karşısında bulacaktır.”
Veli Aslan’a, yapacağı tanıtım etkinliği davetiyesinde bulunan semah yazısının çıkarılması için çağrıda bulunan Alevi kurumları, “Yanlışlıkta ısrar edilirse Ataşehir’de yaşayan her Alevi canımıza ulaşarak bu yanlışı teşhirde bizim de ısrarcı olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.


https://www.abcgazetesi.com/akpliadaydanalevilerebuyuksaygisizlik2739
Tarımda korkunç tablo! 5 İstanbul büyüklüğünde alan buhar oldu9 izlenme
Emlak Konut’un devasa arazisi bakanın kuzenine gitti! En az 6 milyar TL gelir elde edecek43 izlenme
Diyanet, vatandaşı zengin sanıyor! Resmi internet sitesinde satış başlattı, en ucuz ürün bin 200 lira!51 izlenme
Grand Kartal'ın Bolu’daki ikinci oteli açık ve müşteri almaya devam ediyor!19 izlenme
Türkiye’de umut bitti, geleceği Avrupa’da görüyorlar22 izlenme
CHP’li vekilden 'koronalı gemi' iddiası: İktidar ticareti insan hayatının önünde görerek insanlık suçu işliyor!122 izlenme
AKP’ye bir şok da en güvendiği kesimden geldi: Desteklerini çekiyorlar45 izlenme
RTÜK Üyesi İlhan Taşçı skandalları anlattı: "RTÜK artık bir yayıncılık sorunu"75 izlenme
Narin'in köyünü karıştıran damat adayı da gözaltına alınmış: "Nevzat'ı tanırım iyi adamdır"
Vatandaşa kuyruk, beylere saray!
Kontrollü yıkım böyle kontrolden çıktı! Saniyeler içinde yerle bir oldu
Erdal Sarızeybek, Osman Öcalan gerçeğini açıkladı "74 askerim Öcalan’ın emriyle şehit edildi"