Manisalılar Derneği tarafından düzenlenen sabah kahvaltısına AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AKP Manisa İl Başkan Vekili Levent Ödemiş, Saadet Partisi İl Başkanı Zekai Yılmaz, AKP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, AKP Manisa Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, AKP'li Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Manisa Bakkallar Odası Başkanı Saffet Taşkıncan, Manisa Marangozlar Odası Başkanı Zeki Apak, Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, eski MHP Manisa İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, iş insanları ile dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Kahvaltıya katılanlar ise sosyal mesafeye de maske tedbirlerine de uyulmadığı görüldü.
FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI
Manisalılar Derneği Başkanı Yunus Emre Şahin'in ise sosyal mesafesiz ve maskelerin olmadığı sabah kahvaltısının fotoğraflarını ise ‘Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı' başlığıyla sosyal medyadan paylaşması dikkatleri çekti.
Pandemi kurallarına uyulmadığı, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı ve maskelerin takılmadığı sabah kahvaltısının vaka sayılarının arttığı bir dönemde gerçekleştirmenin doğru olmadığını dile getiren Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
''Corona tedbirleri kapsamında alınan tüm önlemler ve yasaklar sadece vatandaş kesimini değil, eşit bir şekilde toplumun tüm kesimini ilgilendiriyor. Bu nedenle de bu tedbirlere tüm kesimlerin uyması lazım.
Ancak son günlerde görüyoruz ki bu tedbirler iktidar partisi tarafından kendi çıkarı için farklı şekillerde kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor. Bunu siyasi iktidarın yaptığı kongrelerde ve birçok ilde halen devam eden toplantılarında net bir şekilde görüyoruz.
Tedbirleri ve vaka sayılarının artışlarını ciddiye almadığını gösteren iktidar, Manisa'da bazı sivil toplum örgütlerinin bu tür etkinlikler yapmasına sebep oluyor.
Toplumun hiçbir kesiminin veya hiçbir siyasi partinin kendisini pandemiden üstün görmemesi gerekir. Bu tür etkinlikler halkın sağlığını daha çok tehlikeye atan etkinliklerdir.
Bu tür etkinlikler toplumun Covid19 ile mücadeleyle ilgili güvenirliliğini de şüpheye düşürüyor. Bu tür etkinlikleri gören vatandaşlar virüs ile mücadelede daha gevşek davranıyor.
Covid19 kimseye ayrıcalık tanımaz. Eğer bu tür kahvaltı etkinlikleri veya buna benzer etkinlikler devam ederse pandeminin önüne geçmek mümkün olmaz. Şuhu unutmayalım ki pandemi de yapılan her hatanın cezasını sağlıkçılar, esnaf ve vatandaş çekiyor.
Bu nedenle öncelikle siyasi partiler olmak üzere toplumdaki tüm kesimleri Covid19 ile mücadelede daha hassas davranmaya davet ediyoruz.''
Partilerin 'potansiyeli' ortaya çıktı, CHP ile AKP arasındaki fark dikkat çekti9 izlenme
Corona virüsü verileri açıklandı: Hasta sayısı 355.528’e, can kaybı 9.584’e yükseldi!66 izlenme
Devletin müdürü Cumhuriyet'e karşı ayaklanan Seyit Rıza'yı andı!37 izlenme
Bloomberg: "Türkiye, Metin Topuz’u serbest bıraktı"22 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını dünya böyle gördü35 izlenme
AKP’li belediye 593 bin liralık hediyelik eşya aldı, üzerine başkanın adı yazıldı!79 izlenme
Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi!52 izlenme
Saray 2026'da her gün 58 milyon harcayacak7 izlenme
Doğru söyleyeni 9 köyden kovdular!
CHP erken seçim için tarih verdi! Parti Sözcüsü Deniz Yücel açıkladı
Ekrem İmamoğlu: "Benim sustuğum gün millet konuşamaz hale gelir, Ben konuşacağım ve bu milleti ayağa kaldıracağım!"
CHP'li Veli Ağbaba: "Suriyelilere İdlib'de ev yaparlar, milyonlarca mülteciye bakarlar ama kendi vatan toprağını korumak için şehit olan askerlerimize bakamazlar"