AKP, sosyal medyanın giderek artan etkisini sınırlamak amacıyla yeni bir düzenleme için harekete geçti. Partinin kurmayları, sosyal medyada yayılan yanlış bilgi ve dezenformasyonun önüne geçmek için kapsamlı bir çalışma başlattıklarını açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde yapılan AKP Strateji Kurulu Toplantısı’nda, sosyal medyada dolaşıma sokulan “yalan haberlerin ve kirli bilgilerin” sonuçları derinlemesine incelendi. Partinin üst düzey isimleri, dezenformasyonun yayılma hızının tehlikeli boyutlara ulaştığını ve toplum üzerindeki etkisinin büyük olduğunu vurguladı.
Toplantıda yapılan değerlendirmelerde, sosyal medyada yer alan doğru olmayan bilgilerin doğru bilgilere göre 120 kat daha hızlı yayıldığı ifade edildi. AKP yetkilileri, yalan haberlerin hızla yayıldığını, gerçeğin ortaya çıkmasının ardından dahi insanların doğru bilgilere yeterince ilgi göstermediğini belirtti. “Yalan bilgi binlerce kez görüntüleniyor ve doğru olmadığı ortaya çıksa bile, iş işten geçmiş oluyor. Yalanın yayılma hızı ile doğrunun yayılma hızı arasında büyük fark var. Yalan bilgi 100 tıklanıyorsa, doğru bilgi ancak 78 tıklanıyor,” ifadeleri kullanıldı.
AKP yetkilileri, sosyal medyada adeta bir "yargı ve infaz sistemi" kurulduğunu, olaylar tam olarak aydınlanmadan insanların sosyal medya baskısıyla yargılanıp infaz edildiğini belirtti. Bu durumun özellikle adli vakalarda büyük tehlikeler doğurduğunu ve yargı üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu dile getirdiler. “Henüz ortada somut bir durum yokken, sosyal medyada birileri mahkeme kuruyor, yargılama yapıyor ve infaz gerçekleştiriyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Sonuçlarının ne olacağını kimse hesap etmiyor. Yargısız infaz dediğimiz duruma sık sık tanık oluyoruz ve bu, hâkim ve savcılar üzerinde de baskı oluşturuyor,” şeklinde uyarıda bulundular.
Sosyal medyada her gün onlarca kişinin itibar suikastına maruz kaldığını belirten AK Parti kurmayları, bu konuda yapılacak düzenleme için uzmanların da görüşlerinin alınacağını ve kapsamlı bir çalışma yürütüleceğini kaydetti. Yeni düzenlemenin, sosyal medyada kontrolü artırmayı ve dezenformasyonla mücadeleyi hedeflediği vurgulandı.
Sözcü
Mansur Yavaş'tan yeni kampanya “6 Milyon Tek Yürek Bayram Etsin”69 izlenme
İnan Güney demir parmaklıklar ardından meydan okudu! "Eğilmedik bükülmedik hizaya gelmedik!"13 izlenme
Leva/TL kuru yükseldi; Bulgarlar Edirne'ye akın etti!36 izlenme
Cübbeli Ahmet'ten bir Vehhabilik uyarısı daha: "Sonu kan ve katliam olacak; FETÖ’de olduğu gibi iş işten geçecek"59 izlenme
Erdoğan bildiğiniz gibi "Almanya’da Fransa’da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar, Türkiye'de böyle bir sorun yok"34 izlenme
250 bin dolara TC vatandaşlığı! 'Bunun bile üç kâğıdı bulunmuş'73 izlenme
Diyarbakır'lı vatandaştan, hükümetin zam yağmuruna görülmemiş tepki !176 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklandı29 izlenme
Sektör temsilcileri tarih verdi: Kırmızı ete yüzde 24 zam!
Mahfi Eğilmez iktidarın canını sıkacak bilgileri açıkladı
Devlet hastanesindeki skandalla ilgili yeni gelişme: Ameliyatlara temizlik görevlisinin girdiği ortaya çıkmıştı
Nerede olduğu merak ediliyordu: Rusya Savunma Bakanı Şoygu 12 gün sonra ortaya çıktı